Ç.O.S.B. yeşile boyanacak

Çevreye olan duyarlılığını çeşitli platformlarda dile getiren ve vu bu duyarlılığını son zamanlarda eyleme de dökerek çeşitli çalışmalar yapan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, şimdi de bölgeyi yeşile büründürecek bir çalışmanın içerisine girdi.

Ç.O.S.B. yeşile boyanacak

BAHARLA BİRLİKTE FARKLI BİR HAVA ESECEK

Yaklaşık 27 bin adet ağaç, bitki ve çiçek türleri alan Ç.O.S.B., bunların tümünü baharın bitimine kadar toprakla buluşturmayı hedefliyor. Yapılacak çalışmalarla Ç.O.S.B.'nin adeta görüntüsünü değiştirmeyi hedefleyen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi çalışmalara başladı.

VİTRİN DEĞİŞİYOR

Uzman teknik kadrosuyla birlikte yeşillendirme çalışmalarına başlayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Bahçe ve Ziraat Şefliğine bağlı ekipler hummalı bir şekilde ağaç dikim işlemini sürdürüyor. Ağaç dikimi yanı sıra, kavşaklardaki peyzaj çalışmalarına da başlayan ekipler, özellikle Bölgenin vitrini olan alanlarda yapacağı düzenlemelerle kendisine hayran bıraktıracak.

HEMA CADDESİ BAŞTAN SONA AĞAÇLANDIRILDI

Ağaç dikiminin ilk etabında Hema Caddesi’nde çalışmalara başlayan Bahçe ve Ziraat Şefliği, burada 265 adet süs eriğini toprakla buluşturdu. Boyları 2 ila 3 metre arasında değişen süs eriği fidanlarının bahar ve yaz aylarında ortaya koyacağı görüntü bölgeyi yeşile doyuracak. En büyük özelliği yüksekte taçlanma yapan süs erikleri ayrıca yaprak çıkarmadan önce dallarında salınan çiçekleriyle de adeta büyülüyor. Kırmızı yapraklarıyla da dikkat çeken süs eriklerinin meyve verme aşamasında ortaya çıkardığı dekoratif kırmızı görüntü ise yeşile farklı bir ton katıyor.

KAVŞAKLAR DÜZENLENİYOR

Ağaçlandırma çalışmasının yanı sıra Yünsa Kavşağı ve İtfaiye Kavşağı’nda da yapacağı peyzaj çalışmalarıyla güzel bir görüntü sağlayacak. Bunların yanı sıra Ç.O.S.B.’nin I. Kısım ve II. Kısmı’nda da, ayrıca diğer alanlarda da bitkilendirme ve diğer düzenlemeler yapılacak.

BÖLGE İÇERİSİNDE KORULAR OLUŞTURULUYOR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yeşillendirme çalışmaları çerçevesinde koru çalışması da yapacak. Bununla ilgili ilk etapta Ç.O.S.B.’nin Birinci Kısmı'nda yeşil doku için yüzlerce çam ağacı dikilerek korular oluşturulacak.

SU TASARRUFU SAĞLANACAK

Tüm bu çalışmalar için Bahçe ve Ziraat Şefliğimiz harıl harıl çalışırken bu çalışmalarla birlikte bir de sosyal sorumluluk bilinciyle bir çalışma daha yapılacak. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi suyun doğru kullanımı ve tasarrufu için yapılacak olan bu çalışmalarda sulama için de damlama ve otomatik sulama tekniklerini kullanacak. Bu yöntemler, hem işçilik maliyetlerini azaltılmış olacak hem de %60 oranında su tasarrufu sağlamış olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.