Ç.T.S.O. Yönetim Kurulu iddialara sert cevap verdi

Yerel basında Ticaret ve Sanayi Odası'nın lise ihalesi ile ilgili çıkan haberler üzerine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda T.B.B. TSD Konsey Üyesi A. Tuncel Çetin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ihalesi yapılan Ç.T.S.O. Lisesi'nin ihalesinin Yönetim Kurulu ve İnşaat Komisyonu'nun huzurunda yapıldığını ve hiçbir şeyin kapalı kapılar ardında cereyan etmediğini belirterek, "Bu talihsiz beyanın altında ne aranır, ne maksatla söylem yapılır ve ne amaç güdülür bilemem. Ama bizim amacımız görev süremiz içerisinde taahhüt ettiğimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi'ni Meclisimizle, Üyelerimizle ve tüm kamuoyu ile beraber tamamlayarak, bölgemiz eğitimine katkıda bulunmaktır" dedi.

Ç.T.S.O. Yönetim Kurulu iddialara sert cevap verdi
18 Ağustos 2007 Cumartesi 08:27

Haberi veren basın kuruluşunu da eleştiren Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda T.B.B. TSD Konsey Üyesi A. Tuncel Çetin, " Bu konuyu gündeminde sıcak tutmak isteyen basın kuruluşu, daha önce de göreve geldiğimiz günlerde asılsız ve maksatlı haberleri ile ithamlarda bulunmuş ama kamuoyunda itibar görmemiştir. Yine bu haberi ile göreve gelişimizi de bu konunun içine çekme gayretinde olmuştur. Basının gerçekleri yazması gerekir. Ancak bu basın kuruluşu gerçekten toplumda yanlış izlenimler bırakmak çabasında. Çamur at izi kalır düşüncesi ile menfi spekülasyonlara yönelmektedir. Şuna sonsuz inancım vardır ki kamuoyu sağ duyusu ile gerçeğin aslını takdir edecektir" dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Yönetim kurulu Başkanı A. tuncel Çetin'in konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

HADDİNDEN FAZLA ÜZÜLÜYORUZ

"01.08.2007 tarihinde Odamız tarafından yaptırılacak olan Lise'nin inşaat ihalesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İhalemiz sonuçlandı fakat spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Haksız ve gereksiz yere yapılan bu eleştiriler maalesef Yönetim Kurulumuz adına konuşmam gerekirse bizleri haddinden fazla üzmektedir.

PRESTİJ VE GURUR MESELESİDİR

Kurumsal sorumluluk bilinci ile yola çıktık. Aynı bilinçte olan diğer kişi ve kurumlar ile işbirliği de sağlayarak bu güzel projeyi 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'na tamamlamak azmindeyiz. Bu Meclisimiz ve Yönetim kurulumuz içinde bir prestij ve gurur meselesidir.

TASARRUFLARIMIZDA HASSAS VE OBJEKTİFİZ

Yönetim Kurulumuz göreve geldiği günden bugüne kadar söz konusu lise ihalesi dahil olmak üzere bütün tasarruflarında çok hassas ve objektif olmuştur. Herşeyi toplum ile paylaşarak ve üyelerine yapılan tasarrufların en detayına kadar açıklamalarını yaparak özveri ile çalışmalarını devam ettirmektedir. Durum böyle iken bir arkadaşımızın mahalli basınımızın bir gazetesinde çıkan talihsiz beyanı, beni ve arkadaşlarımı çok üzmüştür.

KAMU İHALE YASASI'NA TABİİ DEĞİLİZ

Odamız, bu tür çalışmalarında Kamu İhale Yasası'na tabii değildir. Yaptırımlarında her türlü sistemleri seçmekte serbesttir. 18.07.2007 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında lise inşaatının davet ve pazarlık usulü ile yapılmasına, aynı zamanda Odamıza kayıtlı firmalardan teklif alınmasına karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda 23 tane Odamız Üyesi firma ihaleye davet edilmiştir. Bu firmalar, İnşaat Komisyonumuzun seçimi ile kalmamıştır. Yönetim Kurulumuz da ilave firmaları listeye koymuştur ki bunda da katılımın çok olması ve rekabetin Odamız lehine oluşmasını sağlamak düşüncesi hakim olmuştur.

6 FİRMA KATILDI

Bu firmalardan 6 firma 01.08.2007 tarihindeki ihaleye iştirak etmişlerdir. İhaleye katılan Cengiz Yıldırım Mühendislik Bürosu, Erna İnşaat Ltd. Şti. ve Belek İnşaat Ltd. Şti. yüksek fiyat verdiklerinden dolayı ilk turda elenmişlerdir. Düşük teklif veren üç firma ki bunlar Aksoy Mimarlık Müh. Ltd. Şti., Orka İnşaat Ltd. Şti. ve Şahin Mühendislik Ltd. Şti.'dir. Bu üç firmadan 1. revize teklif talep edilmiştir. Bu revize teklif sonucunda Aksoy Mimarlık Ltd. Şti.'nin teklifi diğer iki firmanın tekliflerinden yüksek olduğundan dolayı kurulumuzca elenmiştir.

YETERLİ GÖRDÜĞÜMÜZE VERDİK FİYATINI AŞAĞI ÇEKTİRDİK

Teklifleri çok yakın olan diğer iki firma üzerinde değerlendirme yapılmıştır. Yönetim Kurulumuz ilk planda düşük teklif veren firma üzerinde yoğunlaşmıştır. Ancak aradaki fiyat farkının çok çok düşük olması sonunda yukarıda açıklamış olduğum Kamu İhale Yasası'na tabii olmamamız nedeni ile ve de Yönetim Kurulumuzun daha önceki kararı doğrultusunda düşük fiyattan önce işin selameti bakımından yeterlilik, teknik donanım, işi kotarabilme, kalite ve deneyim faktörleri üzerinde durulmuştur. Bunun sonucunda Yönetim Kurulu, Şahin Mühendislik İnş. Ltd. Şti. üzerinde nihai karara varmadan, firmayı bu sefer Yönetim Kurulu ve İnşaat Komisyonu huzurunda pazarlık sistemi ile diğer firmadan daha düşük bir fiyata getirmiş ve lise inşaatının bu firma tarafından yapılmasına karar vermiştir. Kaldı ki kamu ihalelerinde dahi "İş yeterliliği uygun görülen kişiye" hükmü mevcuttur.

TAKDİR KAMUOYUNUN

Durum böyle iken, tarafıma ve arkadaşlarıma hiçte etik olmayan ithamlar karşısında kamuoyunun vicdanına ve takdirine şu hususu sormak istiyorum: Yukarıda anlatmış olduğum oluşum içerisinde ihaleye nasıl fesat karıştırılmış? İhale fiyatı son durumundan daha yukarıda mı tutulmuş? (Aksine daha ucuza verilmiştir). Oda zarar mı ettirilmiş? Yönetim Kurulu ve İnşaat Komisyonu huzurunda olan olaylar nasıl ve hangi kapalı kapılar ardında yapılmıştır? Bütün bunların takdiri kamuoyunundur.

BİZİM AMACIMIZ BELLİ

Bu talihsiz beyanın altında ne aranır, ne maksatla söylem yapılır ve ne amaç güdülür bilemem. Ama bizim amacımız görev süremiz içerisinde taahhüt ettiğimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi'ni Meclisimizle, Üyelerimizle ve tüm kamuoyu ile beraber tamamlayarak, bölgemiz eğitimine katkıda bulunmaktır.

BİZLERİ ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ İLERDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Arkadaşımızın, şahsımı, İnşaat Komisyonu Üyesi arkadaşlarımı ve Yönetim Kurulumuzu böyle güç bir duruma düşürmüş olması, önümüzdeki günlerde alacağımız kararlar doğrultusunda değerlendirilecektir.

YİNE AYNI MEDYA KURULUŞU!

Bu konuyu gündeminde sıcak tutmak isteyen basın kuruluşu, daha önce de göreve geldiğimiz günlerde asılsız ve maksatlı haberleri ile ithamlarda bulunmuş ama kamuoyunda itibar görmemiştir. Yine bu haberi ile göreve gelişimizi de bu konunun içine çekme gayretinde olmuştur. Basının gerçekleri yazması gerekir. Ancak bu basın kuruluşu gerçekten toplumda yanlış izlenimler bırakmak çabasında. Çamur at izi kalır düşüncesi ile menfi spekülasyonlara yönelmektedir. Şuna sonsuz inancım vardır ki kamuoyu sağ duyusu ile gerçeğin aslını takdir edecektir.

ESKİSİNDEN DAHA AZİMLİ OLACAĞIZ

Bir husus üyelerimiz ve toplum tarafından çok iyi bilinmelidir ki, şuan beraber olduğumuz Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile her zaman Odamızın gelişmesi ve bölgemiz geleceği için faydalı olan tasarrufları icra etmekten hiçbir şekilde geri kalmayacağız. Eskisinden daha bir azimle görevimizi ifa edeceğiz. Saygıdeğer Üyelerimiz ve toplumumuz bunu böyle bilmelidirler.

Odamız Üyelerine ve toplumumuzun tüm fertlerine şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerim adına saygılarımı sunuyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.