ÇTSO'dan dünya ticareti üzerine seminer

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, 'Ticaretin Yeniden Yapılandığı Dünya'ya hazır mısınız?' konulu eğitim semineri düzenledi. Gümrük Müşaviri Kenan Güler, Türkiye'nin uluslararası ticarette güvenli mal akışını sağlayan sistem içine girmesi gerektiğini söyledi

ÇTSO'dan dünya ticareti üzerine seminer
26 Nisan 2014 Cumartesi 08:05

ÇTSO (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası) üyelerine yönelik 'Ticaretin Yeniden Yapılandığı Dünya'ya Hazır mısınız?' konulu bir eğitim semineri düzenledi. Özel bir firma tarafından verilen eğitim seminerine Gümrük Müşaviri Kenan Güler konuşmacı olarak katıldı. Seminere, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ÇTSO üyeleri katıldı.
DÜNYA'DAKİ MAL AKIŞI DÜZENİ DEĞİŞTİ
Gümrük Müşaviri Kenan Güler, dünya ticaretinde son zamanlarda önemli gelişmeler yaşandığını özellikle de Amerika'daki 'İkiz kule' saldırılarının ardından uluslararası ticarette mal akış düzeninin değiştiğini söyledi. Halihazırda daha güvenlikli bir sistem içinde mal sevkiyatı sağlandığını söyleyen Gümrük Müşaviri Kenan Güler, "YYS dediğimiz Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü uluslararası ticarette uygulanıyor. Bu sistem ilk defa 2005 yılında Dünya Gümrük Örgütü'nce 'Güvenlik Çerçevesi' adı altında hazırlandı. Bu program Dünya Gümrük Örgütü'ne üye tüm ülkelerin altına imza attığı bir program" diye konuştu.  Gümrük Müşaviri Kenan Güler, konuşmasının başında Revize Kyoto Sözleşmesi'ni anlattı.
TÜRKİYE'DE 10 FİRMA VAR
Uluslararası ticarette YYS sisteminin çok önemli olduğunu ve en kısa sürede Türkiye'nin bu sisteme entegre olması gerektiğini söyleyen Kenan Güler şöyle dedi: "Türkiye olarak bu işin dışında kalmamalıyız ve bu statüye hak kazanmalıyız. Türkiye'de bu statü 10 firmada var. Bu firmalar sanayici ve lojistik firmaları."
ISO 9001 VE ISO 2701 ŞART
YYS sistemine dahil olmak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na müracaat ederek, Bakanlık mevzuatlarının yerine getirilmesi gerektiğini anlatan Gümrük Müşaviri Kenan Güler, "Bu sistemin olmazsa olmazı ISO 9001 ve ISO 2701 belgeleri. Bunun dışındaki şartlar kolayca yerine getirilebilir. YYS müracaat edildikten 5-6 ay içerisinde alınabilmekte ve süresiz kullanılmakta" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.