Cuma günü karne heyecanı yaşanacak

17 Eylül Pazartesi günü başlayan 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Cuma günü sona erecek. Çerkezköy ve Kapaklı’da bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören toplamda 61 bin 6 öğrenci karne heyecanı yaşayacakken 4 bine yakın idareci ve öğretmen ise yaz tatiline merhaba diyecek.

Cuma günü karne heyecanı yaşanacak
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Haziran 2019 Perşembe 13:30

ÇERKEZKÖY’DE 38 BİNİN ÜZERİNDE KARNE DAĞITILACAK
2018-2019 Eğitim öğretim yılı yarın sona eriyor. Çerkezköy’de eğitim öğretim gören 38 bin 196 öğrenci, karne heyecanı yaşayacak. Yaz tatiline girecek olan öğrencilerin yanı sıra YKS’ye girecek lise öğrencilerinde ise farklı bir telaş göze çarpıyor. Okul öncesi resmi eğitim öğretim kurumlarından 2 bin 600 minik öğrencinin yanı sıra, 3 bin ilkokul, 12 bin 76 ortaokul, 7 bin 858 lise ve 2 bin 662 özel okul öğrencisi olmak üzere toplamda 38bin 196 öğrenci karne heyecanı yaşayarak yaz tatiline girecekler. Bin 985 öğretmen ise idarecilerin belirlediği takvime kadar yaz tatiline başlamış olacaklar.
KAPAKLI’DA 22 BİN 810 ÖĞRENCİ KARNE ALACAK
Öte yandan Kapaklı’da ise 35 eğitim öğretim kurumundan toplamda 22 bin 810 öğrenci tüm Türkiye’de olduğu gibi karne heyecanına ortak olacak. Okul öncesi eğitim öğretim kurumlarından bin 750 minik öğrenci ilk kez karne heyecanı yaşayacakken, ilkokullarda toplamda 8 bin 300, ortaokullarda 8 bin 310 ve Kapaklı’da eğitim öğretim veren liselerden ise 4 bin 450 öğrenci karne sevinci yaşayacak.
YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİLER
Karne alacak öğrencilerin karneleri ne olursa olsun üzülmemeleri ve daha çok gayret ile derslerine önem vermelerini isteyen öğretmenler aynı zamanda şimdiden yaz tatilinin verimli geçmesi konusunda öğrencilere telkinde bulundular. Çeşitli aktivitelerle stresten uzak zaman geçirmenin önemine dikkat çeken öğretmen ve idareciler, YKS’ye girecek lise öğrencilerine ise başarı dileklerinde bulundular. Sınavda heyecan yapmadan emin olunan şıktan geri dönülmemesi ve kararlı davranılması noktasında uyarılarda bulunan öğretmenler olası bir başarısızlıkta yılmadan çalışmaya devam edilmesi hususuna dikkat çektiler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.