Cumhuriyet Parkı ranta mı kurban gidecek?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Parkı’nın hükümet tarafından yapılaşmaya ve ranta açılmasının hedeflendiğini, Çorlu için çok önemli bu parkın halkın kullanımından alınmaya çalışılmak istendiğini belirtti.

Cumhuriyet Parkı ranta mı kurban gidecek?
29 Aralık 2017 Cuma 18:00

BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURULMUŞ
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesi ile konuyu gündeme taşıyan Köprülü, Çorlu Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazılan yazı ile Çorlu Cumhuriyet Parkı’nın sanayi, ticaret ve konut alanına dönüştürülmek istendiğini ileri sürdü.
RANTA AÇILACAĞI KONUŞULUYOR
Çorlu Cumhuriyet Parkı’nın, Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi’nin yaptığı ve hizmete girdiği tarihten bu yana yurttaşların sıklıkla kullandığı, yoğun bir yapılaşmanın içinde kalan ilçe halkının nefes aldığı önemli bir yeşil alan bölgesi olduğunu vurgulayan Köprülü, parkın önemli bir konumda olması ve arazisinin ekonomik değerinin yüksekliği nedeniyle ‘ranta açılması’ konusunda birçok haksız girişimin yapılmak istendiğinin kamuoyu tarafından da bilindiğini kaydetti.
GİRİŞİM GERÇEK MİDİR
CHP’li Köprülü, Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yer verdi: 
1-      Hali hazırda Cumhuriyet Parkı olarak adı geçen ve Çorlu halkının kullanımına açık olan, mülkiyeti hazine arazisine ait olan taşınmazların sanayi, ticaret ve konut alanına dönüştürülme girişimi gerçek midir?
2-      Eğer birinci sorudaki belirtilen amaç gerçek değil ise, Çorlu Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yazılan 06/11/2017 tarihli ve 32064 sayılı yazısıyla amaçlanan nedir?
3-      Halkın park olarak kullandığı bir bölgedeki imar planlarının değiştirilerek sanayi, ticaret ve konut alanlarına dönüştürülmek istenmesiyle ne gibi bir fayda sağlanmak istenmektedir?
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.