Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’ de de coşku ile kutlandı. Çerkezköy Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile düzenlediği Büyük Zafer Yürüyüşü ve ünlü sanatçı Hakan Altun konseri binlerce Çerkezköylünün katılımı ile muhteşem bir atmosferde yapıldı

Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız
05 Eylül 2017 Salı 11:46

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği Büyük Zafer Yürüyüşü saat 20.00’da Çerkezköy Belediye Meydanı önünde binlerce Çerkezköylünün katılımı ile start aldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay öncülüğünde hareket eden binlerce Çerkezköylü Atatürk Caddesi üzerinden Vatan Size Minnettar Anıtı’na ve oradan da Hakan Altun Konserinin yapılacağı KİPA AVM Otoparkı’na marşlar söyleyerek ulaştılar.
TANITIM FİLMİ İZLENDİ
Büyük Zafer Yürüyüşüne katılan vatandaşların konser alanına ulaşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan coşku ile söylendi. Çerkezköy Belediyesi’nin tanıtım filminin izlenmesinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile hazırlanan video izlendi.
ÇERKEZKÖYLÜLERİN ZAFER BAYRAMINI KUTLADI
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile hazırlanan videonun izlenmesinin ardından TBMM Divan Katip Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü kısa bir selamlama konuşması yaparak, Çerkezköy halkının ve tüm Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
KUCAK DOLUSU SEVGİ VE SAYGILARIMLA SELAMLIYORUM
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Sözlerine, “Böylesine özel ve anlamlı gecemize katılan tüm hemşerilerimi kucak dolusu sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Akay,  “3,5 yıllık görev süremizde milli bayramlarımızı bir gelenek halinde coşku içerisinde kutluyoruz. Birlik ve beraberliğimizin sembolü haline getirdiğimiz bu buluşmalar her yıl daha da artan bir katılım ile sürüyor. Bu birlikteliği bizlerle paylaşan tüm hemşerilerime teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ
“Çerkezköy için çalışıp, çabalamaya, üretmeye, verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz” diye konuşmasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasına şöyle devam etti: “Altyapı çalışmaları ile, üst yapı çalışmaları ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak ile omuz omuza hizmet etmeye devam ediyoruz. Su baskınları ile anılan Çerkezköy yapılan altyapı yatırımları ile korkulu rüya görmez oldu. Kızılpınar’da altyapı bitiyor, üst yapı yoğun bir hızla ilerliyor. Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nu aydınlatarak daha güvenli bir hale getiriyoruz.
DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZI ANLATTI
29 Ekim Spor Kompleksimize yeni bir futbol sahası kazandırıyoruz. Örnek Sokaklarımız devam ediyor. 171 sokakta bu yıl sıcak asfalt çalışması yapıldı. Beton yol çalışmalarımız devam ediyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz temel atma aşamasına geldi. Kültür Merkezimizin hafriyatı başladı. Yeni Pazar yerimizin inşaatı başladı. Veliköy Düğün Salonu inşaatımız tamamlanıyor. Bağlık Mahallemizde Taziye Evi ve Mahalle Evimiz tamamlanmak üzere.
BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN PARKINI YAPTIK
Kavak Dere’yi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ıslah ediyor. Kent Park Projemiz Adnan Kahveci Parkı’nda başladı, çalışmalar devam ediyor. Tepe Piknik Alanımızda düzenlemeleri tamamladık. Bölgemizin en büyük çocuk oyun parkını yaptık, adını da 23 Nisan Çocuk Parkı koyduk. 40’a yakın park alanımızı yeniledik ve 30’a yakın yeni parkımızı halkımızın kullanımına açtık. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde toplam 14 bin 200 metrekarelik alanda park ve yeşil alan çalışmalarımıza başladık.
EĞİTİME CİDDİ DESTEKLER VERİYORUZ
Eğitime ciddi destekler verdik. Büyükşehir Belediyemizin Kızılpınar’da yaptığı 21 derslikli okul hizmete açıldı. Kentimizi 150 kamaralı Kent Güvenliği Sistemi ile daha güvenli hale getiriyoruz. Eğitimden spora, kültürden sanata her yerde, her alanda, her an vatandaşının yanında Çerkezköy Belediyesi var artık.
150 MİLYONLUK YATIRIM HAMLESİ YAPTIK
Bu yıl 150 milyonun üzerinde bir yatırım hamlesiyle Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çok çalışarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak ile birlikte Çerkezköy için üretmeye; atılmaya çalışılan çamurlara aldırmadan, bildiğinden şaşmayan, kararlı adımlarla aydınlık geleceğe sizlerle birlikte yürümeye ve ısrarla ‘Sevdamız Çerkezköy’ demeye devam edeceğiz.”
DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİREN ZAFERİMİZİN 95. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
Bugünün 30 Ağustos tarihi olduğunu vurgulayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün 30 Ağustos. Dünya tarihinin kaderini değiştiren zaferimizin 95. yıldönümü bugün. Tarihten bugüne bu topraklar için şehit olan polisimize, askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın Zafer Bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandıktan sonra konuşmasını şöyle tamamladı:
3 YIL 4 AY SÜREN BİR MÜCADELE
“Orduları dağıtılmış, tersanelerine girilmiş bir imparatorluktan sonra Atatürk’ümüzün başlattığı ve 3 yıl, 4 ay sonra mucize ile biten bir rüya. 15 Mayıs 1919’da İzmir’de Hasan Tahsin’in Konak’ta attığı ilk kurşun Milli Mücadeleyi Samsun’dan Anadolu’nun her karış toprağına, Sivas’a, Erzurum’a, Amasya’ya taşıdı.
HER ANI KAHRAMANLIKLAR DESTANLARI İLE DOLU
Her anı, her adımı kahramanlık destanları ile dolu, isimleri bu topraklara işlemiş kahramanlarımız. Sütçü İmamların, Yüzbaşı Farukların, Şerife Bacı’nın, Erzurumlu Kara Fatma’nın, Hasan Tahsinlerin, Mustafa İzzetlerin vatan sevgisi ile kurduğu Cumhuriyetimize uzanan milli destanımız.
BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ 30 AĞUSTOS
O destanın zafer ile taçlandığı 30 Ağustos; Birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, kardeşliğimizin sembolü 30 Ağustos. Bugün, burada, bu meydanda bir araya gelebiliyor olmamızın sebebi. Ne mutlu ki bize coşku ve heyecan ile Atamızın resimleri ile ay yıldızlı Türk Bayraklarımız ile kutluyoruz.
30 AĞUSTOS OLMASAYDI!
Ancak; 30 Ağustos olmasaydı özgürlüğümüz olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı geleceğimiz olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı bağımsızlığımız olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı, bu topraklar vatan olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı, ay yıldızlı Türk Bayrağı olur muydu? Olmazdı!
HER ŞEYİ 30 AĞUSTOS’A BORÇLUYUZ
Diyor ki Falih Rıfkı Atay; ‘Nemiz varsa; Eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar gibi, şerefli insanlar gibi yaşıyorsak, yurdumuzu batının pençesinden vicdanımızı doğunun pençesinden kurtarmışsak, denizlere bizim diye bakıyorsak, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak hepsini, her şeyi 30 Ağustos’a borçluyuz.’
KIYMETİNİ BİL!
İşte bu yüzden kıymetini bil diyoruz. Birliğinin, beraberliğinin kıymetini bil. Şanlı Türk Askerinin, Mehmetçiğinin kıymetini bil. Yaşadığın bu güzel coğrafyanın, bu toprakların kıymetini bil. Şehit kanları ile boyanmış ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın kıymetini bil. Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden omuz omuza bu topraklar için şehit olmuş atalarının kıymetini bil. Atamızın mirası olan Cumhuriyetimizin kıymetini bil.
KIYMETİNİ BİL Kİ BİR DAHA AYRI GAYRI YAŞANMASIN!
Kıymetini bil ki bu topraklarda bir daha kardeş kanı akmasın.  Kıymetini bil ki ayrı gayrı yaşanmasın. Kıymetini bil ki! İngilizlere kulluk ettikten sonra İngiliz Gemisi ile İzmir’den, kendi topraklarından kaçanları unutma. Memleketini, milletini uçurumun kenarından alarak türlü düşmanlar ile savaş veren, düşman orduları dört bir yanı sarmışken, asla boyun eğmeyen, milletinin onurunu, gururunu çiğnetmeyen Atanı iyi hatırla.
EŞSİZ LİDERİN KIYMETİNİ BİL!
Cepheden cepheye tırnakları ile kazıya kazıya bu toprakları vatan yapan, sarı saçlı mavi gözlü eşsiz liderin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünü unutma ve kıymetini bil diyoruz.
CUMHURİYETİMİZE SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ
Bizler Dünyanın en meşru savaşı olan İstiklal Savaşımız ile emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran atalarımız ile gurur duyuyoruz. Bu şanlı tarihi Cumhuriyeti karalamaya çalışan kahpelere, Atatürk düşmanı sahtekar hainlere,  şehit ve gazi atalarımızın onurunu çiğnetmeyeceğiz. Bizler Cumhuriyetin bekçileri, şanlı ay yıldızlı Türk Bayrağı altında haykırarak marşlar söylemeye devam edeceğiz. İzmir’in dağlarında açan çiçekleri soldurmayacağız. Atatürk’ümüze de, Cumhuriyetimize de sonsuza kadar sahip çıkacağız. Sevgi ve saygılarımla.”
HAKAN ALTUN’DAN MUHTEŞEM KONSER
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından ünlü ses sanatçısı Hakan Altun sahne alarak, Çerkezköy halkına unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.