Cumhuriyetimizi devam ettirme mücadelesi ve kararlılığındayız

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, “Türk Milletinin, Mustafa Kemal önderliğinde başardığı devrimin ve bağımsızlığın bayramı; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılını kutluyoruz” dedi

Cumhuriyetimizi devam ettirme mücadelesi ve kararlılığındayız
29 Ekim 2014 Çarşamba 07:44

“Kurtuluş heyecanını bir kez daha coşkuyla yaşadığımız, en büyük Bayram olarak kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız; emperyalizme karşı verilen mücadelenin, destansı bir iradenin sembolü olmuştur” diye mesajını sürdüren Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü mesajında şunları ifade etti:

İKTİDARI ELEŞTİRDİ
“Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Milli Kurtuluş Savaşıyla taçlandırdığımız Cumhuriyetimizin, ağır yıkım ve tehdit altında olduğu günler yaşamaktayız. Egemenliğin gerçekten ulusta olduğu, tam bağımsızlık ilkesiyle halkın çıkarlarını ön planda tutan bir yönetim anlayışı yerine, Cumhuriyet devrimlerini hedef alan tarihi ile hesaplaşan bir iktidarla maalesef karşı karşıyayız.

MÜCADELE VERECEĞİZ
Ancak, ülkemiz üzerinde oynanan tüm bu emperyalist oyunlara rağmen; milli mücadelenin zorlu koşullarında bile bir araya gelen Türk Ulusu bugün; Ülkemizin bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe, refaha ihtiyacı olduğu bilinciyle, yeniden tam bağımsız, halkçı, devrimci, aydınlanmacı ve kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak için mücadele vermektedir.

CUMHURİYET DEVAM EDECEK
Bu anlamda Cumhuriyetin ilanı; her şeyini kaybetmiş bir milletin var olma, bu topraklara sahip olma mücadelesinin bir sonucudur. Milli mücadele Cumhuriyetin ilanından sonra da, şu anda da her alanda devam etmektedir. Bugün Cumhuriyet Bayramımızın 91. Yılını kutlarken, varlık yokluk savaşı vererek kurduğumuz Cumhuriyetimizi her ne koşulda olursa olsun devam ettirme mücadelesi ve kararlılığındayız.

CUMHURİYET BAYRAMINI YÜREKTEN KUTLUYORUM
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı devrimleri her alanda sürdürme ve tamamlama azmi ile, Cumhuriyet Bayramlarını daha coşkulu, gönlümüz ferah ve başı dik bir şekilde kutlamak temennisiyle tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.