Cüneyt Yüksel: Candan Yüceer bilgi kaynaklarını (MEB) gözden geçirmeli

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in 24 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu açıklamaya 36 gün sonra cevap verdi. Yüksel, Candan Yüceer’e Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen bilgilerle ilgili, “Ana Muhalefet Partili bir Milletvekilimiz, Milli Eğitim Bakanlığımızın İlimize Milli Eğitim yatırımları anlamında ÜVEY EVLAT muamelesini yaptığı, ülke genelindeki yatırımlardan pay alamadığı doğrultusunda söylemleri olmuştur. Gerçekler hiç de Sn. Milletvekilimizin anlattığı gibi değildir. Bu basın açıklamamız Milletvekilimizin vatandaşlarımızı doğru bilgilendirebilmesi için, ilindeki yatırımlarla ilgili bilgi aldığı kaynakları gözden geçirmesi gerektiğinin bir göstergesi olacaktır

Cüneyt Yüksel: Candan Yüceer bilgi kaynaklarını (MEB) gözden geçirmeli
28 Haziran 2017 Çarşamba 11:48

36 GÜN SONRA CEVAP VERDİ
Hatırlanacağı üzere CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’ın derslik ihtiyacını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sormuş ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen cevabı 24 Mayıs 2017 tarihinde basın kuruluşlarına e-posta yoluyla göndermişti. Gelen yazının gazetelerde haberleştirilmesinden tam 36 gün sonra ilgili açıklamalara cevap veren Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Yüceer’e Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen cevaba ilişkin “Milletvekilimizin ilindeki yatırımlarla ilgili bilgi aldığı kaynakları gözden geçirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.



YÜCEER’İN E-POSTASINA İLİŞKİN YAYIMLANAN HABER

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in 24 Mayıs 2017 tarihinde tarafımıza gönderdiği e-postaya ilişkin Gazetemizde yayımlanan haberi şu şekildedir:
YÜCEER: MEB’İN GÖZÜNDE TEKİRDAĞ ÜVEY EVLAT
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Tekirdağ’daki derslik sayısı ve derslik ihtiyacına ilişkin soru önergesine yanıt geldi. Tekirdağ genelinde acil karşılanması gereken toplam 917 dersliğe ihtiyaç olduğunu Yüceer, ‘Maalesef Milli Eğitim Bakanlığının gözünde Tekirdağ üvey evlat’ dedi
GELEN CEVABI DEĞERLENDİRDİ
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’ın derslik ihtiyacını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Yüceer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Yılmaz, Türkiye genelinde 2015 yılında 15 bin 145, 2016 yılında 18 bin 911 derslik yapıldığını, ancak Tekirdağ’a yapılan derslik sayısının 2015 yılında 84, 2016 yılında 184’de kaldığını belirtti.
DERSLİK SAYISI İHTİYACI KARŞILAMAKTAN UZAK
Bakan Yılmazın yanıtını değerlendiren Yüceer, “Rakamlar komik. 2015 yılında yapılan dersliklerin yalnızca on binde 5’i, 2016 yılında yapılan dersliklerin yalnızca on binde 9,7’si Tekirdağ’a yapılmış. Tekirdağ’ın nüfusu ve nüfus artış hızı düşünüldüğünde yapılan derslik sayısının ihtiyacı karşılamaktan çok uzak olduğu görülecektir” dedi.
TEKİRDAĞ KAMU YATIRIMI ALAMIYOR
Tekirdağ’ın genel kamu yatırımlarından aldığı payın ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini ifade eden Yüceer, verilen yanıtla diğer Bakanlıklarda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığının gözünde de Tekirdağ’ın üvey evlat gibi görüldüğünün tescil edildiğini belirtti.
917 DERSİLİĞE İHTİYAÇ VAR
228’i Çerkezköy’de, 293’ü Çorlu’da, 259’u Kapaklı’da olmak üzere Tekirdağ genelinde acil karşılanması gereken toplam 917 dersliğe ihtiyaç olduğunu belirten Yüceer, bu hızla derslik açığının kapanmasının en az on yıl süreceğini, yeni eklenen nüfusun derslik ihtiyacı için de bir on yıl daha beklemek gerekeceğini ifade etti.
DERSLİK İHTİYACI GÖRMEZDEN GELİNİYOR
Derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye genelinde 24 iken Tekirdağ’da 31 olduğunu belirten Yüceer, “Eğitim alanında bu kadar ihmal edilmiş, ihtiyaçları görmezden gelinen başka bir il olduğunu sanmıyorum” dedi.



YÜKSEL CEVAP VERDİ

Ana Muhalefet Partili bir Milletvekilimiz, Milli Eğitim Bakanlığımızın İlimize Milli Eğitim yatırımları anlamında ÜVEY EVLAT muamelesini yaptığı, ülke genelindeki yatırımlardan pay alamadığı doğrultusunda söylemleri olmuştur. Gerçekler hiç de Sn. Milletvekilimizin anlattığı gibi değildir. Bu basın açıklamamız Milletvekilimizin vatandaşlarımızı doğru bilgilendirebilmesi için, ilindeki yatırımlarla ilgili bilgi aldığı kaynakları gözden geçirmesi gerektiğinin bir göstergesi olacaktır.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 9.343’ü resmi kurumlarda, 1.175’i ise özel öğretim kurumlarında olmak üzere 10.518 öğretmen; 172.212 öğrencisi ile eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürmektedir. İlimiz 2016 yılı TUİK verilerine göre 35.000’e yakın göç almıştır. Göçün en yoğun olduğu ilçelerimiz ise sırasıyla; Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı, Süleymanpaşa ve Ergene’dir. İlimizde derslik ihtiyacı göz önüne alındığında ve göçün de devam edeceği düşünüldüğünde Müdürlüğün inşaat emlak çalışmaları stratejik bir öneme sahip olduğunu gözükmektedir.

İlimizin 64’ü okul öncesi, 2.324’ü ilkokul, 1.533’ü ortaokul, 2.142’si ortaöğretim olmak üzere toplam 6.641 dersliği mevcuttur.
İlimizde 307 eğitim kurumumuz normal eğitim yaparken, 96 eğitim kurumumuz ise ikili eğitim yapmaktadır. İlimizde mevcut öğrenci ve derslik sayıları ile Bakanlığımız politikaları doğrultusunda 2019 yılı itibarı ile tekli eğitime geçilmesi hedefi doğrultusunda 615 dersliğe ihtiyaç duyduğumuz tespit edilmiştir.

İlimizde mevcut derslik sayısına göre derslik başına düşen ortalama öğrenci sayılarımız; Okul öncesinde 22, ilköğretimde 28 ve ortaöğretimde 20 olarak gözükmektedir.
DEVLET YATIRIM PROGRAMINDA VE TEMEL EĞİTİM YAPIM PROGRAMINDA YER ALAN VE İNŞAATI DEVAM EDEN/TAMAMLANAN PROJELER
Çorlu 40 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 3 Atölye / Durumu: Geçici kabulü yapıldı.
Çorlu 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Durumu: Bitiş Tarihi 21.09.2017
Marmara Ereğlisi 24 derslikli İmam Hatip Lisesi / Durumu: Bitiş Tarihi: 17.09.2017
Süleymanpaşa 40 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Durumu: Bitiş Tarihi 26.05.2018
Kapaklı 4 derslikli Anaokulu / Durumu: Geçici kabulü yapıldı.
Kapaklı Karaağaç 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Anaokulu / Durumu: Geçici kabulü yapıldı.
DEVLET YATIRIM PROGRAMINDA YER ALAN, İHALESİ YAPILAN VE İNŞAATINA BAŞLANACAK PROJELER
Süleymanpaşa 16 derslikli Güzel Sanatlar Lisesi / Durumu: 02.06.2017 tarihinde ihalesi yapıldı.
DEVLET YATIRIM PROGRAMINDA VE TEMEL EĞİTİM YAPIM PROGRAMINDA YER ALAN VE İHALESİ YAPILACAK (DOSYASI HAZIRLANAN) PROJELER
Çerkezköy 24 derslikli İmam Hatip Lisesi
Çerkezköy 24 derslikli İlkokul
Ergene 24 derslikli İmam Hatip Lisesi
Kapaklı 24 derslikli İmam Hatip Lisesi
Çorlu 12 derslikli Halk Eğitim Merkezi
2017 TEMEL EĞİTİM YAPIM PROGRAMINDA YER ALAN VE İHALESİ YAPILACAK (DOSYASI HAZIRLANAN) PROJELER
Çorlu 8 Derslikli Anaokulu -Kapaklı 24 Derslikli İlkokul
Çorlu 8 Derslikli Anaokulu -Kapaklı 21 Derslikli Ortaokul
Çorlu 21 Derslikli İlkokul -Kapaklı 21 Derslikli Ortaokul
Çorlu 21 Derslikli İlkokul -Kapaklı 24 Derslikli Ortaokul
Çorlu 21 Derslikli İlkokul -Saray 8 Derslikli İlkokul
Çorlu 40 Derslikli Ortaokul
Çerkezköy 4 Derslikli Anaokulu
Çerkezköy 21 Derslikli İlkokul
Çerkezköy 21 Derslikli İlkokul
Çerkezköy 21 Derslikli İlkokul
Çerkezköy 8 Derslikli İlkokul
Çerkezköy 21 Derslikli Ortaokul
2017 DEVLET YATIRIM PROGRAMINDA YER ALAN VE İHALESİ YAPILACAK (DOSYASI HAZIRLANAN) PROJELER
Çerkezköy 24 derslikli İmam Hatip Lisesi
Çerkezköy 200 öğrenci kapasiteli pansiyon
Çerkezköy Spor Salonu
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Bilimler Lisesi tamamlama işi
Kapaklı 32 derslikli Anadolu Lisesi
Kapaklı Spor Salonu
PROTOKOLLERİ İMZALANARAK DEVAM EDEN HAYIRSEVER PROJELERİ
Tekirdağ BB : Saray 40 Derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,
Çorlu 24 Derslikli Spor Lisesi ve Kapalı Spor Salonu
M.Ereğlisi 21 Derslikli İlkokul
Yusuf Şenel : Çerkezköy 32 Derslikli Ortaokul
Seval-Ahmet Çetin : Çerkezköy 16 Derslikli Fen Lisesi
Müjgan-Serkan Karagöz: Çerkezköy 4 Derslikli Anaokulu
Çerkezköy Eğt. Derneği : Çerkezköy 21 Derslikli İlkokul
Veliköy OSB : Çerkezköy 16 Derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 4 Atölye
Kervancı İnşaat : Çorlu 24 Derslikli İlkokul
Çorlu Eğt. Ve Sağlık Der.: Çorlu 21 Derslikli İlkokul
Kapaklı İmam Hatip Okulları Yaptırma ve
Yaşatma Der. : Kapaklı 24 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu
TOBB : Süleymanpaşa 24 Derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Modern Karton : Ergene 16 Derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 Atölye






GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Bu verilere göre; Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün 2015-2019 Stratejik Planlarında yer alan okul derece ve türlerine göre derslik başına düşen öğrenci sayıları dönem sonu hedeflerinin altına düşecek ve il genelinde tekli öğretime geçiş sağlanacaktır. Ancak, İlimiz Türkiye’de en fazla göç alan iller arasında olup 2016 TÜİK verilerine göre 34.965 nüfus artışı gerçekleştiği göz önünde bulundurularak bu durumun önümüzdeki yıllarda da devam edeceği düşünüldüğünde yeni okul yatırımlarının hızla devam etmesi gerektiği görülmektedir.

Bu nedenle gerek Milletvekillerimiz, gerek Valiliğimiz ve Ak Parti İl Başkanlığımız, yatırımların hızla artması doğrultusunda gerekli çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte yapmaktadır.

Saygılarımızla tüm kamuoyuna duyurulur.
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ER - 7 yıl önce
cevap vermek için neden 36 gün beklediniz dersinize çalışmak için bol vaktiniz olmuş