Denetimler aralıksız sürdü

Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca toplamda 34 tane ekmek fırınına denetim gerçekleştirdi. Diğer yandan pastane ve lokantalarda da büyük oranda denetime tabi tutulduğu ifade edildi.

Denetimler aralıksız sürdü
31 Temmuz 2014 Perşembe 07:55

34 EKMEK FIRINI DENETLENDİ
Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Kızılpınar ve Veliköy mahalleleri de dahil olmak üzere fırın, lokanta, pastane tipi gıda imalatı ve satışı yapan işletmelere denetim yapıldı. Ruhsat faaliyetinde ekmek fırını yazan ekmek ve unlu mamüller yapan toplamda 34 adet ekmek fırınına denetleme yapıldı. Yine pastane ve lokantaların da büyük oranda denetlendiği belirtilirken, denetlemelerin devam edeceği bildirildi
BELİRLİ HUSUSLAR KONTROL EDİLDİ
İşletmelere yapılan denetlemelerde, işletmenin hijyen problemi olup olmadığı, yangın söndürücü ve gerekli önlemlerin bulunup bulunmadığı, iş yeri açma ruhsatının olup olmadığı, çalışan personelin kılık ve kıyafetlerinin koruyucu ve yeterli olup olmadığı gibi hususlar kontrol edildi.
15 GÜNLÜK YASAL SÜRE VERİLDİ
Yapılan denetlemeler sonucunda 2005-9207 sayılı iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre, işletmelerde görülen eksiklikler ve aykırılıklar dolayısı ile yönetmelik gereği birkaç işletmeye eksikliklerin giderilmesi konusunda 15 günlük yasal bir süre tanındığı öğrenildi.
15 GÜN SONUNDA EKSİKLİK DEVAM EDİYOR İSE CEZA VAR
Ramazan ayından bu güne yapılan denetimlerde 15 günlük yasal süreye maruz kalan işletmelerin daha sonraki denetimde eksikliklerini giderdiği taktirde herhangi bir problem yaşamayacağı belirtilirken 15 günlük yasal süre sonunda aynı şekilde eksiklikleri devam eden işletmelere ise ruhsat iptali ve para cezası uygulanacağı belirtildi.
YIKICI DEĞİL EĞİTİCİ BİR YOL İZLENİYOR
Denetlemelerin, her işletmeye yılda en az iki defa girilecek şekilde devam ettiği, genelde yıkıcı olmak yerine esnafa yol gösterici ve eğitici olmaya çalışıldığı, iş yerlerine hijyen eğitimi kapsamında bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığı belirtildi.
HİJYEN EĞİTİMİ ALMAYAN ÇALIŞAMAYACAK
Sağlık Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nın ortaklaşa çıkardığı bir yönetmelik ile gıda sektöründe satış ve imalat yapan işletmelerde, kuaförlerde, güzellik salonlarında, hamamda, kaplıcada, saunada, berber gibi yerlerde hijyen eğitimi almayan kişilerin çalışamayacağı belirtildi. Esnafın bu konuda bilgilendirildiği ve Meslek Eğitim Merkezi'nde yarım günlük bir eğitim sonucunda hijyen eğitimi sertifikası alındığı belirtildi.
AKARYAKIT İSTASYONLARINI BÜYÜKŞEHİR DENETLİYOR
Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte bazı iş kollarının ruhsatlandırılması Çerkezköy Belediyesi'nden çıkarken, kapalı otoparklar, akaryakıt istasyonları, otogarlar Büyükşehir tarafından ruhsatlandırılıyor ve denetleniyor.
İŞ YERİ RUHSATI OLMADAN İŞ YERİ AÇILIP, ÇALIŞTIRILAMAZ
Ayrıca iş yeri açmadan önce vatandaşın "vergi kaydını aldım ben bu işi yapabilirim" düşüncesinin doğru olmadığı belirtilirken iş yeri ruhsatı olmadan iş yeri açılıp çalıştırılamayacağı belirtildi. Vatandaşın iş yeri açmadan önce Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne müraacat ederek, iş yeri ruhsatı almasında herhangi bir problem olup olmadığını öğrenmesi gerektiği vurgulandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vedat - 10 yıl önce
başkanım, helal sana