Devlet, engelli vatandaşını sosyal yaşamla bütünleştirmelidir

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Köprülü açıklamasında, devletin hayatın her alanında, engelli vatandaşını sosyal yaşama katılması için gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini belirterek, “Yasal düzenlemelerin yapılması kadar önemli olan, sosyal projeleri engellilerimiz adına çoğaltmaktır” ifadelerini kullandı

Devlet, engelli vatandaşını sosyal yaşamla bütünleştirmelidir
08 Mayıs 2017 Pazartesi 16:11

HÜKÜMET POLİTİKASI HALİNE GELMEMİŞ OLMASI EN BÜYÜK SORUN
CHP’li Köprülü mesajında, toplumun her kesiminden vatandaşımıza düşen görevin, engellilerin haklarını kullanabilmelerine ve geleceğe güvenle bakabilecekleri bir ortamı yaratmalarına yardımcı olmak olduğunu vurguladı. Eğitimden sağlığa, istihdamdan fiziki olanaklara kadar birçok düzenlemeye hala ihtiyaç olduğunu vurgulayan Köprülü, “Yapılan tüm çalışmalara rağmen fiziki koşullar engelliler için hala uygun değildir. Kent yaşamında engelli bireylerin var olabilmeleri için öncelik yerel yönetimlerde olsa da bunun bir hükümet politikası haline gelmemiş olması en büyük sorundur” dedi.
ENGELLİLER İSTİHDAMDA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYOR
Köprülü mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Hükümetin uzun bir zamandır kamudaki engelli kadrolara atama yapmaması ya da bunu kısıtlı bir sayıda düzenlemesi engelliler adına olumsuz durumların başında gelmektir. Hali hazırda istihdamda büyük sıkıntılar yaşayan engellilerimizin gerek memur, gerek kamu işçisi gerekse özel sektörde açık engelli kontenjanlarına atanması hem bu vatandaşlarımızın hayatını olumlu yönde değiştirecek, hem de sosyal devlet ilkesinin gereği yerine getirilmiş olacaktır.
ÇAĞDAŞ BİR DEVLET İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR
Spor, kültür ve sanat alanında birçok yeni projenin hayata geçirilmesi, var olan projelerin iyileştirilmesi, psikolojik ve sosyal desteğe kadar birçok alanda engelli insanlarımıza hizmeti en üst düzeye çıkarmak çağdaş bir devlet için hayati önem taşımaktadır.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.