Dilenci bir Dernek değiliz

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya Çerkezköy Belediyesi'nin kendilerine her konuda sahip çıktıklarını belirterek, aynı hassasiyeti diğer belde belediyelerden de beklediklerini söyledi.

Dilenci bir Dernek değiliz
15 Ağustos 2007 Çarşamba 08:35

Kurulduktan bu yana sadece kendilerine Çerkezköy belediyesi'nin kucak açtığını ve aynı hassasiyeti diğer belde belediyelerinden göremediklerini belirten Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Diğer belediyellerin de bize daha hassas yaklaşmalarını, halimizi hatırımızı, nezaketen de olsa bir ihtiyacımız olup olmadığını sormalarını bekliyoruz. Sonuçta biz toplumda bir yere sahip ve çoğu yasal hakkı ile normal insanlardan daha çok avantaja sahip kişileriz ve Derneğiz. Biz kapı kapı dolaşarak bizim eksiğimiz, ihtiyacımız şudur aman bize yardım edin diyecek, dilenci dernek konumunda değiliz. Biz kapısı çalınacak bir Derneğiz" dedi.

BÖLGEDEKİ TÜM SAKATLARA HİZMET VERİYORUZ

Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak bölgedeki tüm engelli ve sakatlara hizmet verdiklerini ve şehir ayrımı yapmadıklarını belirten Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Kurulmamızın üzerinden az bir süre geçmesine rağmen 106 kayıtlı, 40'da üyelik işlemleri devam eden üye bayısına ulaştık. Yönetim Kurulu olarak da sadece Çerkezköy'deki değil, bölgedeki tüm sakat ve özürlü vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz.

Bölgedeki tüm özürlü vatandaşlarımız için de kurulduğumuz ilk günlerde tüm Belde Belediye Başkanlarını ziyaret ederek kendimizi tanıtmış, çalışmalarımız hakkında bilgiler vermiştik. Beldelerdeki sakat vatandaşlarımızı tespit ettik ve onları da kendi bünyemize dahil ettik. Çünkü bizim Derneğimiz Çerkezköy'de bulunmakta. Yani Çerkezköy denilince sadece Çerkezköy Şehir Merkezi değil, tüm beldeleri ve köylerini de kapsamakta.

BELEDİYELER BİZE YARDIMCI OLSUNLAR

Çerkezköy'de Belediye Başkanımız Sayın Ali Ertem bize son derece duyarlı ve hassas davranıyor. Ne zaman kapısına gidip sıkıntımızı söylesek hemen hallediyor. Dernek Binası'nı verdi, ayrıca binamızın temizlik ve kırtasiye masraflarını da üstlendi. Biz bölgedeki tüm sakak ve özürlü vatandaşlarımız ile ilgilenip onların kanuni haklarını, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Hiç bir şey yapamazsak gerekli araştırmaları yapıp evrakları ile birlikte yönlendiriyoruz.

Ancak bugüne kadar bize sadece Çerkezköy Belediyesi kucak açtı. Aynı hassasiyeti, hizmet verdiğimiz vatandaşları olan belde belediyelerinde de bekliyoruz. Diğer belediyellerin de bize daha hassas yaklaşmalarını, halimizi hatırımızı, nezaketen de olsa bir ihtiyacımız olup olmadığını sormalarını bekliyoruz.

Sonuçta biz toplumda bir yere sahip ve çoğu yasal hakkı ile normal insanlardan daha çok avantaja sahip kişileriz ve Derneğiz. Biz kapı kapı dolaşarak bizim eksiğimiz, ihtiyacımız şudur aman bize yardım edin diyecek, dilenci dernek konumunda değiliz. Biz kapısı çalınacak bir Derneğiz. O yüzden belde belediyelerden de en azından kendi vatandaşlarına hizmet ettiğimiz için halimizi, hatrımızı sormalarını bekliyoruz" dedi.

ÇALIŞAN SAKATLARA DA SESLENDİ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, belde belediyelere mesaj verdikten sonra sakat olup da çalışan vatandaşlara da seslendi.

Çalışan sakat vatandaşların Derneğe sahip çıkmalarını isteyen Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Çerkezköy veya bölgemizde yaşayıpta çalışan ancak Derneğimize üye olmayan vatandaşlarımız da var. Bu arkadaşlarımızdan da Derneğe sahip çıkmaları açısından üye olmalarını istiyoruz. Ne kadar çok üyemiz olursa o kadar çok güçlü oluruz.

Ayrıca bu Dernek çalışabilir durumda olsun olmasın, tüm sakat vatandaşlarımızın Derneği, ikinci evleridir. Çünkü en küçük bir yasal işleri için, herhangi bir ihtiyaçları, sıkıntıları için Derneğimize müracaat edecekler. Biz de diyoruz ki gelin üyemiz olun, hep birlikte olalım. Yarın öbür gün herhangi bir konuda öncelik üye olmayanlara değil üye olanlara olacak çünkü" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.