DİSK Genel Başkanı’ndan Başkan Akay’a ziyaret

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile DİSK’e bağlı sendika başkan ve temsilcileri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ülke gündemine dair konuşmaların yapıldığı ziyarette DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Başkan Akay’a, DİSK’in 2013-2016 yılları arasında yapmış olduğu basın açıklamalarını içeren ‘Sözümüz’ adlı kitabı hediye etti

DİSK Genel Başkanı’ndan Başkan Akay’a ziyaret
20 Aralık 2016 Salı 15:25

DİSK’E BAĞLI SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE BİRLİKTE GELDİ
Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca, Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, Lastik İş Sendikası Çerkezköy Temsilcilerinden Enver Bayram ile Lastik İş Sendikası İşyeri Temsilcileri katıldı.
KIRKLARELİ’NDE TERÖRÜ LANETLEDİLER
Kayseri’de yaşanan hain terör olayını kınamak için DİSK’e bağlı sendikalarla birlikte önceki gün Kırklareli’ne gittiklerini ifade eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Akşam kaldığımız otelde, Ankara’nın Çankaya İlçesi’nde Rusya Büyükelçisi’nin suikaste uğradığını öğrendik. Haberi öğrenir öğrenmez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çankaya Belediye Başkanı’nı arayarak yaşanan bu olay hakkında bilgi aldık. Ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanmakta. Sürekli birlik beraberlik mesajları veriyoruz. Bir olalım diyoruz, el ele verelim diyoruz. Ama katliamlar, suikastler, felaketler bitmek bilmiyor. Dolayısı ile ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunlar, ülkemizi ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda da büyük ölçüde etkiliyor” ifadelerini kullandı.
DOĞRU POLİTİKALAR GELİŞTİRMELİYİZ
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ dediği gibi ülke olarak savaşın değil, barışın egemen kılınması gerektiğini ifade ederek “Ülkemizin sınır komşuları ile ilişkileri bozuk. Bu da ülkemize ihracatta bir azalma; buna bağlı olarak da istihdamda bir daralma, cari açık ve işsizliği de beraberinde getirdi. Kurlar, Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine geldi. Bunun için gerek ülke içinde, gerekse sınır komşularımızla doğru politikalar geliştirmeliyiz” dedi.
HEPSİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaşan terör olaylarında şehit olan herkesin bu vatanın çocukları olduğunu belirterek, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız. Onların da birer annesi, babası, ailesi var. Bu terör örgütlerine kim destek veriyorsa, onları kim barındırıyorsa kurumlar ve vatandaşlar olarak net tavır almamız lazım. Çünkü ülke olarak terör olaylarının da ötesinde birçok sorunumuz var. Bu sorunlara değinebilmemiz, çözebilmemiz için terör belasını bir an önce defetmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.
TARİHİMİZDEN DERS ÇIKARMALIYIZ
Son dönemde, özellikle son bir buçuk yılda, ülke olarak çok ciddi bir sıkıntıyla baş başa olduğumuzu dile getiren Başkan Akayt, “Ülkemiz son altı ayda birçok olayla karşı karşıya geldi. Son bir ay içerisinde Beşiktaş’ta, Kayseri’de ve dün akşam yaşanan olay, Türkiye’de çok ciddi bir kaos ortamının yaratılmaya çalışıldığının açık bir göstergesidir. Dolayısı ile bu saatten sonra kurumlara, federasyonlara, iktidarına ve muhalefetine kadar herkesin üzerine düşen bir tek görev var: O da aynı noktada buluşmak. Şu süreçte memleketimizin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu kritik süreçte, yakın tarihimizden de ders alarak hareket ederiz. Bunu, Belediye Başkanı sıfatından sıyrılarak, bir vatandaş olarak söylüyorum. Bu süreci hep birlikte, el ele vererek, herkesi bir araya toplayarak atlatmamız lazım. Ülkemiz ve vatandaşlarımız bu yaşananları hak etmiyor. İnsanlar artık sokağa çıkmaktan bile imtina eder hale geldi. Bu olayların sosyal olduğu kadar ekonomik yansımaları da olmakta. Ciddi iş potansiyeli olan bir memlekette yaşıyoruz. Bu iş potansiyelini de ülkemize ve geleceğimize daha iyi nasıl yansıtabiliriz, bunun gayreti içerisinde olmamız lazım.” dedi.
TAŞERON YASASI İÇİ BOŞ BİR YASADIR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, DİSK Genel Başkanı Kani Beko’ya Taşeron Yasası ile ilgili son gelişmeleri sorması ile Kani Beko, en son yapılan Üçlü Danışma Kurulu’nda Taşeron Yasasının gündeme gelmediğini; Kurulda şuan için devlet memurlarına yönelik yeni Devlet Memurları Yasası ve Kıdem Tazminatı ile ilgili görüşmelerin yer aldığını belirtti. Taşeron İşçi için yapılacak olan yasanın sağlıklı bir yasa olmadığını da dile getiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Söz konusu düşünülen Taşeron Yasası içi boş bir yasa olmaktan öteye gitmeyecektir. Şuanda çoğu sağlık sektöründe olmak üzere, yerel yönetimler yani belediyelerde birçok taşeron işçi var. Bizler DİSK olarak, sosyal ve özlük hakları bakımından iyi şartlarda bir kadro istiyoruz” dedi.
‘SÖZÜMÜZ’ KİTABINI HEDİYE ETTİ 
Ziyaretin sonunda DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a DİSK’in 2013-2016 yılları arasında yapmış olduğu basın açıklamalarını içeren ‘Sözümüz’ isimli kitabı hediye etti.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.