Diyaliz hastaları yemekte buluştu

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi, geleneksel hale getirdiği eğitimlerinden birini daha Business Hotel'de akşam yemeği eşliğinde gerçekleştirdi. 90 diyaliz hastasının katıldığı akşam yemeğinde Diyaliz Merkezi, doktorları bilgilendirici el kitapçığı dağıtıp, hastalarla tek tek ilgilendi

 Diyaliz hastaları yemekte buluştu
01 Temmuz 2014 Salı 07:11

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi geleneksel hale getirdiği yemekli eğitimlerinden birini daha gerçekleştirdi. Bu yılın ikinci programında Business Hotel'de toplanan Kapaklı Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören 90 hasta hem akşam yemeği yedi hem de eğitim gördü. Yemeğin ardından müzik eğlence programı da yapıldı.
HEM YEMEK HEM EĞİTİM

Türk Böbrek Vakfı'nın düzenlediği programa Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören 90 hasta ve yakını, Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Şube Sorumlusu Dr. Nur Tuğlu ve Tekirdağ Çerkezköy Kapaklı Sorumlusu Dr. Osman Tuğlu, Türk Börek Vakfı Tekirdağ Şubesi Dahiliye Doktoru Mine Özçakı, Tekirdağ Şubesi Başhemşiresi Feyza Kıran, Kapaklı Sorumlu Hemşiresi Müşerref Gümüş katıldı.  Türk Böbrek Vakfı Çerkezköy-Kapaklı Şube Sorumlularından Dr. Osman Tuğlu, bu yıl ikincisini düzenledikleri programın amacının hastalarla yemek olmadığını belirterek, "Burada hem hastalarımızla birlikte akşam yemeği yiyoruz hem de eğitim yapıyoruz. Asıl amacımız hastalarımızın sağlıkları konusunda bilinçlendirilmesi."diye konuştu. Türk Böbrek Vakfı Çerkezköy-Kapaklı Şube Sorumlusu Dr. Osman Tuğlu, Diyaliz Merkezi olarak hastalarına hemodiyaliz tedavisi uyguladıklarını belirterek, "Biz belirli bir diyet programı kapsamında hastalarımızın kaliteli ve uzun yaşamaları için gerekli gayreti gösteriyoruz."dedi.
250 DİYALİZ HASTASI VAR
Programda hastalara eğitim kapsamında el kitapçığı dağıtan Dr. Osman Tuğlu, "İlimizde üç yerde Türk Böbrek Vakfı'nın şubesi var. Bunlar Malkara, Tekirdağ merkez ve Kapaklı. Kapaklı Şubesi olarak 90 hastamız var. Tekirdağ merkezde 100 hasta var. Malkara'da ise 60. Yaklaşık 250 hastaya Tekirdağ'da Türk Böbrek Vakfı hemodiyaliz hizmeti veriyor.
Eğitimin ardından Türk Böbrek Vakfı Çerkezköy-Kapaklı Şubesi'nde tedavi gören hastalarla sağlık çalışanları akşam yemeği yedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.