Doğalgaz bağlatacaklar, dikkat edin

Önümüzdeki günlerde kullanılmaya başlanacak olan doğalgaz için yetkililer, evlerine gaz bağlatacak abonelere önemli uyarılarda bulundu.

Doğalgaz bağlatacaklar, dikkat edin
08 Ağustos 2007 Çarşamba 08:32

Doğalgaz bağlatırken dikkat olunması gerekdiğini belirten yetkililer "Aboneler mağdur olmamaları için birçok konuya dikkat etmeliler, özellikle firma seçiminde çok dikkatli olmalılar" dedi.

Doğalgazın bilinçli bir şekilde kullanıldığı takdirde en tehlikesiz enerji kaynaklarından birisi olduğunu belirten yetkililer konu ile ilgili şunları söyledi:

DOĞALGAZ NEDİR?

"Ağırlıklı olarak metan ve etan gazlarından oluşan az miktarda diğer petrol gazlarını da bünyesinde barındıran gaz karışımının adıdır. renksiz, kokusuz ve havadan hafiftir. Doğalgaz bilinçli kullanıldığı taktirde en tehlikesiz enerji kaynaklarından birisidir diyebiliriz. Doğalgazı bilinçli bir şekilde kullanabilmemiz için öncelikle bu yakıt hakkında bilgi ve bilince erişmemiz gerekmektedir. Ayrıca doğal gazın çevreye ve insan sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır. Kan ve beyin zehiri diyebileceğimiz karbonmonoksit ve karbondioksit gazları oranlarının azalması, doğal gaz kullanımına geçmemiz ile birlikte mümkün olabilecektir. Son zamanlarda özellikle bilinçsiz bir şekilde kullanılan kömürün sebep olduğu hava kirliliği nefes darlığı, üst solunum yolu ve benzeri hastalıklara sebep olmaktadır. Bölgemizde bunun sıkıntılarını fazlasıyla yaşamaktadıyz. Doğal gaz sağlığımız için zorunlu hale gelmiştir. Daha rahat nefes alabilmek için çocuklarımıza daha temiz bir dünya sağlamaki çin doğal gaz kullanmak mecburi hale gelmiştir.

DOĞAL GAZ KULLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NEDİR?

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., doğal gazı, binalarınızın önüne konulan ya da konulacak olan servis kutularına kadar getiriyor. Servis kutularından sonra doğal gazı bina içine çekmek abonenin karşılayacağı işlemdir.

Doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşlarımız öncelikle Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'ye abone olmaları gerekmektedir. Abonelik işleminden sonra Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'den sertifika almış firmalara iç tesisatlarını yaptırmak zorundadırlar. Bu firmaların adres ve telefonlarına, ayrıca abonelik bilgilerine www.trakyagazdas.com adresinden ulaşılabilinir.

FİRMA SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Doğal gaz tesisatını yapacak olan firmanın, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'den aldığı sertifika, abone tarafından görülmesi gerekmektedir. Sertifikası olmayan firmaların yaptığı tesisatları doğal gazının açılması mümkün değildir. Bu en önemli konuların başında gelmektedir. Abonelerimizin mağdur olmamalari için öncelikle bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. Abonenin, sertifikalı firma ile yapacağı sözleşme ile yapılacak işin tanımını belirlemesi gerekmektedir. Bu sözleşme bedeli doğal gaz açılmasına kadar olan tüm masrafları karşılamalıdır. Bu sözleşmede anlaşma bedeli mutlaka bulunmalıdır. Bu sözleşme bedeli üzerinden sertifikalı firmanın iç tesisatı sigortalattırması gerekmektedir. Trakyagazdaş'a sunulan sözleşmenin de mutlaka asıl sözleşme olması gerekmektedir. Ayrıca belge de sunulan gayrıciddi sözleşmelere kesinlikle imza atılmamalıdır.

Sertifikalı firmalar Trakyagazdaş'a proje onaylattırmadan kesinlikle imalata başlayamaz. Abonelerin de firmalarına projeyi sormaları ve onaylı projeyi görmeden doğal gaz tesisatlarının imalatına izin vermemelidirler. Bu abonelerin haklarını korumaya yönelik bir işlemdir. Aboneler anlaştıkları firmaların daha önce yaptıkları tesisatları araştırıp sormalı ve mutlaka referans almaları mağdur olmalarını engelleyecektir. Bu firmaların daha ciddi iş yapmalarını sağlayacak ve böylece hem müşterinin daha kaliteli hizmet almasını sağlayacak hem de kalitesiz imalatların önünü kesecektir.

Sertifikalı firmalar, proje onayından sonra tesisata başlamadan önce mutlaka doğal gaz tesisatının montaj ve all risk sigortasını yaptırmak zorundadır. Aboneler Trakya Doğalgaz A.Ş. yetkililerinin de kontrol ettiği sigorta olayını, tesisat başlamadan evvel firmalarına sorup, teyit almaları yararlı olacaktır. Projesi Trakya Doğalgaz A.Ş.'ye sunulan tesisatlarda, proje onayı ile birlikte sigorta poliçesini firmalardan talep edilmekte.

Bu sebepten, proje onaylanmadan tesisata başlanmaması ve sigorta bedelinin, tesisat bedeli ile aynı olması tekrar üzerinde durulacak önemli bir konudur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.