Doğalgazda krizin adı asfalt

Çerkezköy Belediyesi ile Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. arasında yaşanan sıcak asfalt kirizi yüzünden Öztrak Caddesinde yapılan çalışmalar durduruldu. Eğer aradaki buzlar erimez ve iki kurumdan biri geri adım atmazsa, ikinci kısımda doğalgaz çalışmalarının başlaması 2009 yılına sarkabilir.

Doğalgazda krizin adı asfalt
06 Temmuz 2007 Cuma 08:28

İPLER KOPTU MU?

Trakya Bölgesi Doğal Gaz A.Ş.'nin Çerkezköy Belediyesi ile imzaladığı protokoldeki yükümlülüklerini geçtiğimiz yıl tam manası ile yerine getirmediğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, bu yıl da kendilerine geçtiğimiz yılki protokolün dayatılmak istendiğini belirterek şunları söyledi:

SORUN ASFALT BEDELİ

"Çerkezköy'ün doğalgaz hatlarını döşeyen Zorlu Grubu'na ait Trakya Bölgesi Doğal Gaz A.Ş., hat döşediği yerlerde asfalt bedelini karşılayacak ya da kazdığı yerleri eski haline getirecek. Bunu zaten EPDK'ya taahhüt etmişler. Geçtiğimiz yıl bizim ile yaptıkları protokolde kazdıkları asfaltı kapatırlarken 10-15 cm. asfaltın altına beton, betonun üzerine ise 7 cm. asfalt atacaklardı. Asfalt altına betonu atmadıkları gibi Belediyemiz kapatılan yerlerin üzerine 10-15 cm arası asfalt döktü fakat 7 cm. parası aldı.

BİZE 300 BİN YTL'YE MAL OLDU

Çerkezköy'e, Çerkezköy'de yaşayan insanlara hizmet geliyor diye bu işin bir kısmının Belediyemiz tarafından süsbanse edilmesine sesimizi çıkartmadık. Bu da geçtiğimiz yıl Belediyemize toplam 300 bin YTL'ye mal oldu.

2006 yılında yapılan protokole göre kazılan yerlerin parketaş çalışmasını Trakya Bölgesi Doğal Gaz A.Ş.'nin kendi ekipleri ile yapacak, asfalt dökülmesini ve serilmesini ise Belediye yapacak ve bunun karşılında Belediyemize 7 cm. asfalt parası ödenecekti.

KABUL ETMEDİK

2007 yılına girince Trakya Bölgesi Doğal Gaz A.Ş. yine aynı protokolü Belediyemize gönderdi. Biz de bunu kabul etmedik ve 7 cm. yerine 10 cm. asfalt dökülmesini istedik. Çünkü kazı yapılan yerlerde bizim asfaltımızın kalınlığı en az 12 ile 15 cm arasında. Bu nedenle 10 cm. asfalt parası vermelerini istedim. Onlarda kabul etmediler ve 7 cm asfalt parası vereceklerini ifade ettiler.

KARŞILIKLI RESTLEŞME

Hatta işi daha da ileri götürerek, imzalarsanız imzalayın, imzalamazsanız işi durduracağız gibi laflar edip, bir de Belediyemize rest çeker gibi yazı göndermişler. Yardımcı olursanız olun, olmazsanız olacak başka belediyeler ile çalışırız türünde. Biz de bunun üzerine Trakya Bölgesi Doğal Gaz A.Ş.'nin yeni kazı yapmasına izin vermeme kararı aldık ve biz de bizim şartlarımızı kabul etmedikleri takdirde çalışmalarına müsade etmeyeceğimizi kendilerine bildirdik" dedi.

ÇALIŞMALAR DURDU

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin Çerkezköy'de sürdürdüğü doğalgaz çalışmaları Çerkezköy Belediyesi ile düşülen asfalt anlaşmazlığı nedeni ile durduruldu.

10 CM ASFALT OLMAZSA KAZI YAPMALARINA İZİN YOK

Çalışmalarını Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde durduran Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin artık sadece buralarda döşediği hatların evlere bağlantısını yapacağını ve bunun dışında çalışma yapmayacağı öğrenilirken, Belediye Başkanı Ali Ertem'in de istediği 10 cm. asfalt bedeli verilmediği takdirde şirketin Çerkezköy içinde kazı çalışmasına izin vermeyeceği öğrenildi.

BAŞKAN EPDK'YA BİLDİRECEK

Şirketin işlerini başka yerlere kaydırması durumunda Belediye Başkanı Ali Ertem'in Enerji Piyasası Üst Kurulu'na bir dosya ile şirketi şikayet edeceği de gelen bilgiler arasında yer alırken, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ile Çerkezköy Belediyesi arasında anlaşmazlığa neden olan asfalt bedeli metrekarede sadece 6 YTL.

YA PARAYI VERİN YA DA YOLU ESKİ HALİNE GETİRİN

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. 7 cm. asfalti çin 16 YTL ödemek isterken, Çerkezköy Belediyesi ise 10 cm asfaltın parasının yani 22 YTL'nin ödenmesini veya yolun eski haline getirilmesini talep ediyor.

EKSTRA YÜK GELDİ BİZE

Asfaltın kendilerine çok daha pahalıya mal olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bizim asfaltlarımız hep 12 ile 15 cm arasında. Buralar kazılıyor ve geri kapatılması lazım. Biz kendilerine yardımcı olmak bakımında geçtiğimiz yıl elimizden geleni yaptık ve bu Belediyemize 300 bin YTL ekstra bir yük getirdi.

KARŞI ÇIKTILAR

Şimdi de dökülen asfaltın parasını 7 cm'den 10 cm'ye yükseltelim dedik, buna karşı çıktılar ve çalışmaları durdurarak, başka yerlerde çalışırız diyerek, bize gözdağı vermek istiyorlar. Bizim bunların hepsine karnımız tok.

BAŞKAN DA REST ÇEKTİ

Eğer hatları tamamlayıp, biran önce doğalgazı vermek istiyorsa ya 10 cm. asfalt parasını verecekler yada kazdıkları yolları eski haline getirecekler. Yoksa çalışma yapmalarına izin vermeyeceğim.

BİZ DİYECEĞİMİZİ DEDİK GERİSİ ŞİRKETE KALMIŞ

Eğer kazdıkları yerlere asfaltı kendileri atsalar yani kapatsalar iddia ediyorum metrekaresini 30 YTL'den aşağı mal edemezler. Biz ise kendilerinden 22 YTL istedik. Bu fiyata kanalın doldurulması, temizlenmesi, harfiyatı, asfaltın serilmesi, işçilik ve silindir maliyetleri de dahil. Biz üzerimize düşeni yaptık ve protokolü ne şartlar altında imzalayacağımızı söyledik. Gerisi Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'ye kalmış" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.