Duble yol çalışmaları devam ediyor

Kapaklı-Saray Yolu'nda, duble yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Duble yolda bir yandan mevcut kamulaştırma sorunları çözülmeye çalışılırken, bir yandan da Karayolları tarafından altyapısı tamamlanan kısımlar asfaltlanıyor. Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun, 2014 sonuna kadar tamamen bitirilmesi ve yolun trafiğe açılması için gerek müteahhit firma gerekse Devlet Karayolları Bölge Müdürlüğü yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor.

Duble yol çalışmaları devam ediyor
19 Ağustos 2014 Salı 07:15

KAMULAŞTIRMA SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR
Birçok kez TBMM gündemine de konu olan yolun Kapaklı-Yeniköy güzergahı kısmında yalnızca 100 metrelik bir mesafenin hala kamulaştırılamadığını kaydeden yetkililer, “Şuanda Kapaklı-Yeniköy arasındaki yolda bir yandan altyapı çalışmaları devam ederken, bir yandan da altyapısı tamamlanan yolların asfaltlanmasına başlanıldı. Mevcut güzergahtaki kamulaştırma sorununun çözülmesi halinde duble yolun Kapaklı-Yeniköy kısmı çok yakında tamamlanarak trafiğe açılacaktır” açıklamalarında bulundu.
20-23 SANTİMETRE KALINLIĞINDA SICAK ASFLAT KAPLAMA OLACAK
İlk olarak 2009 yılında ihaleye çıkarılan ve dönemin milletvekili Kemalettin Nalcı’ya ihale edilen fakat zamanında bitirilememesi nedeniyle ihalesi fesholan Kapaklı-Saray duble yolu, 16 Mart 2012 tarihinde yeniden ihaleye çıkarıldı. Çok sayıda kazanın meydana geldiği ve bu zamana kadar en az 10 kişinin can verdiği Kapaklı-Saray yolunda, Karayolları Ekipleri asfaltlama çalışmalarına başladı. Önceki gün yolun altyapı çalışmalarının tamamlandığı kısımlarının asfalt astarının atıldığını kaydeden yetkililer, “Zemini korumak amacıyla sati kaplama yapıyoruz. Bu çalışmaların ardından 20-23 santimetre kalınlığında sıcak asfalt kaplama işlemine başlayacağız” denildi.
YOLUN GÜZERGAHI DEĞİŞİYOR
 
Kapaklı-Saray duble yolu güzergâhının, Kapaklı’dan Yeniköy’e kadar değişmeyeceğini ifade eden yetkililer, “Büyükyoncalı girişinde yolumuzun güzergahı değişiyor. Büyükyoncalı merkezine girmeden devam eden Duble Yol, Büyükyoncalı çıkışında tekrar eski güzergahla birleşiyor” ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.