Dünya çevre gününü kutladılar

Ergene Belediyesi tarafından Dünya Çevre günü Ergene İlçesi sınırlarında bulunan Kiraz dere mesire alanında düzenlenen etkinlik ile kutlanıldı. Etkinlik çerçevesinde mesire alanı içinde bulunan çöpler Belediye ekipleri tarafından toplanıldı.

Dünya çevre gününü kutladılar
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Haziran 2020 Çarşamba 11:23


5 Haziran Dünya Çevre günü sebebiyle Ergene Belediyesi Kiraz dere mesire alanında düzenlemiş olduğu etkinlik ile Dünya Çevre gününü kutladı.  Piknik alanında ki etkinlikte Ergene Belediyesi Temizlik İşleri personeli yerlere atılmış olan çöpleri topladı.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumaya ve geliştirmeye yönelik büyük sorumluluğumuzun olduğu hususuna vurgu yaparak, “Bugünde doğal kaynakların özenli ve dikkatli bir şekilde kullanılması, geri dönüşümün ekonomiye katkısı, atıkların ayrı biriktirilmesi ile çevre bilincinin yaygınlaştırılması önemi vurgulanmaktadır. Hayat kalitemizin arttırılması temiz bir çevre ve doğal kaynaklarının dengeli kullanımı ile mümkündür. Gelecek nesillere daha temiz bir dünya, daha temiz bir Ergene bırakmak istiyoruz. Çevre bilincinin oluşturulması amacıyla her yıl Haziran ayının ilk haftası mahallelerimizde kapıdan kapıya bilinçlendirme çalışması yapmaktayız. İlçelerimizde ağaçlandırma çalışmaları her yıl aralıksız devam etmektedir. İlçe genelindeki okullarımızda Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşüme kazandırılması ve Sıfır Atık hususunda öğrencilerimize bilgilendirme sunumları yapmaktayız. Çevre temizliğine önem veriyor ve halkımıza bu hizmeti kesintisiz olarak en kaliteli şekilde sunuyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.