e-Mezun'a kayıt ol daha kolay iş bul

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların piyasada istihdam edilme durumlarını bilgisayar ortamında izlemek amacıyla oluşturulan 'e-Mezun Projesi' ile hem okul arkadaşlarınızın okul sonrasındaki durumuna bakabilir, hem de vasıflı elemana htiyaç duyan işletmeleri ilanlarını veya iş aramak için niteliklerinizi belirten yazı bırakabilirsiniz.

e-Mezun'a kayıt ol daha kolay iş bul

PROJENİN AMACI İŞ ARAYANLARLA İŞ DÜNYASINI BULUŞTURMAK

Bütün mesleki ve teknik okullardan mezun olan kişilerin okul sonrasında işe girip girmediği, işe girerken ne gibi sorunlarla karşılaştığı veya okulda aldı eğitimin iş için yeterli olup olmadığı bu sistemden Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma Geliştirme Dairesi tarafından takip edilecek.

Meslek ve teknik eğitim kurumları mezunlarının işgücü piyasasındaki durumunu belirlemek, eğitimle bireye kazandırılan mesleki yeterliliklerin iş hayatı ile uyumunu değerlendirmek, sistemin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek amacıyla "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi" projesi başlatıldı.

Bu proje kapsamında emezun.meb.gov.tr adresinde meslek liseleri mezunları için bir web sayfası hazırlandı. Meslek lisesi mezunları için hazırlanan bu web sayfasına girildiği zaman, diğer mezun arkadaşlarının durumlarını, vasıflı elemana ihtiyaç duyan işletmelerin ilanlarını veya iş aramak için niteliklerinizi belirten yazı bırakılabilecek.

Bunun yanısıra, özgeçmiş nasıl hazırlanmalı, işletme açarken nasıl hareket edilmeli gibi, günlük hayatta gerekli birçok bilgiye bu adresten ulaşılabilecek.

Mezunlarımızın daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri ve aldıkları eğitime uygun daha iyi işlerde çalışabilmelerini hedefleyen bu proje, meslek lisesi mezunu olupta işyeri açacak olanlara yardımcı olarak yönlendirmeler yapıyor.

Bu portalda, meslek lisesi mezunlarının mezuniyet sonrasında karşılaşabilecekleri mesleki ve teknik ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için çalışmalar yapmak ve gerekli altyapıyı hazırlamak, okulları ve birbirleriyle ilişkilerinin devamını temin etmek, mezunlar arasında sosyal, kültürel ve ekonomik yardımlaşmayı gerçekleştirmek ve ülkenin bilimsel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacını güdülmekte.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.