Egemenlik namustur

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programı için Çerkezköy’e gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan,” Bir yanda Arap Baharı yaşanırken öte tarafta Türkiye’nin en önemli bölümünü oluşturan Güneydoğu’da fiili bir özerklik oluşturulmuş ve devlet kurulmuş. Eşkiya yolları kesiyor, kimlik kontrol ediliyor, kendi mahkemesini kurmuş, devletin kolluk kuvvetleri bunlara seyirci kalıyor. Egemenlik bir milletin namusudur. O nedenle egemenliğin azı ya da çoğu yoktur” ifadesini kullandı

Egemenlik namustur
01 Ağustos 2014 Cuma 07:40

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Başkan Karacan tüm Türk ve İslam Alemi’nin Bayramını kutladıktan sonra 22 Temmuz operasyonu sonucu gözaltına alınan ve bazıları tutuklanan polisler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karacan, “Dünyanın en büyük Adalet Sarayı dedikleri Çağlayan aslında Dünyanın en büyük tiyatro sarayı olmuştur” benzetmesinde bulundu.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan BBP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın bayramlaşma programında partililer ile bir araya geldi.
BASIN BAYRAMI VE RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI
Bayramın birinci günü partisinin bayramlaşma programına katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, programda bulunan gazetecilerin basın bayramını ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.
ARADIĞIMIZ VASIFLARDA BULUNUYOR
 Bayram Karacan Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklamada bulunarak şu ifadelerde bulundu. Başkan Karacan, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar henüz belli olmadan önce partice bir istişarede bulunduk. Yapılan istişarede bir Cumhurbaşkanında hangi vasıflar olmalıdır konusunu konuştuk ve bunun ardından ikinci istişarede bulunduk. İkinci toplantıda adaylar belliydi ve ilk istişarede konuştuğumuz vasıflara uyan kişi olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kararlaştırdık ve kendisine destek verme kararı aldık. Seçimlerde 20 milletvekili imzası gösteren parti kendi adayını çıkarabilecek dediler ve biz çıkaramadık. Eğer çıkarsaydık  Prof. Dr. Orhan Aslan ya da Prof.Dr. Orhan Kavucu’yu aday olarak gösterecektik” dedi.
ENDİŞE VEREN OLAYLAR YAŞANIYOR
Başkan Bayram Karacan son zamanlarda yaşanan olaylar hakkında Ortadoğu’da endişe veren olaylar yaşanıyor ifadelerini kullandı. Karaca, Filistin’de yaşanan zulüme seyirci kaındığını söylerken, “Bölge olarak bol oksijenli bir durumdayız. Biliyorsunuz bol oksijenli yerde yangın bir kıvılcıma bakar, Bizim birden fazla problemimiz var. Bir tarafımız Filistin derken diğer taraf Suriye diyor bir başka tarafta IŞİD’i destekliyor. Mısır’da ki darbeyi kendi iç hesaplarına alet etmiş bir hükümet başımızda. Bir yanda Arap Baharı yaşanırken öte tarafta Türkiye’nin en önemli bölümünü oluşturan Güneydoğu’da fiili bir özerklik oluşturulmuş ve devlet kurulmuş. Eşkiya yolları kesiyor, kimlik kontrol ediliyor, kendi mahkemesini kurmuş, devletin kolluk kuvvetleri bunlara seyirci kalıyor. Egemenlik bir milletin namusudur. O nedenle egemenliğin azı ya da çoğu yoktur” ifadelerini kullandı.
HUKUK KATLİAMI YAŞANIYOR
Gündemde bulunan polis memurlarının tutuklanması ilişkin açıklamalarda bulunan Karacan, yaşanan olayları bir hukuk katliamı olarak değerlendirirken şöyle konuştu, “Polislerin içeri alınmasından daha vahim durum onlara Adliye’nin eksi yedinci katında havalandırma olmadan İstanbul’un o sıcağında kalorifer yakarak muamele etmeleridir. Polislerimize yapılan bugün en azılı terör örgütü elemanına yapılmadı. Devlet suçlu şüphesi altında herkesi gözaltına alabilir ama bunları adalet ve hukuk çerçevesinde yapmalıdır. Burada görüyoruz ki yapılan olayda hukuka ve adalete uygun hiçbir şey yok. Bu arkadaşlarımızı devlet casusluk adı altında suçluyorlar, casusluk iki şey yapılırsa olur. Birinci kişinin kanında bozukluk varsa, ikicisi ise maddi menfaat doğrultusunda. Polislerimizin ailelerine bakıyoruz hepsi standartların atında olan normal Anadolu yaşantısı olan aileler ve birçoğunun kendine ait evi dahi yok. Bu gözaltına alınanlar maddi olarak bu kişiler ne almış olabilir? Hepsinin ailesi Anadolu insanı bu insanların hangisinin kanı bozuk olabilir ihtimal dahi yok. Umuyoruz ki adalet önünde bu devletin hırsızları, yolsuzları hesap verecek ve biz BBP olarak bu süreci yakından takip edeceğiz” dedi.
Gözaltına alınan polislere iddia edilen ‘Paralel Yapı’ ile ilgili tek bir sorunun sorulmadığını ifade eden Karacan, operasyonun amacının PKK’dan daha tehlikeli olarak nitelendirdiği Selam Tehvid Örgütü soruşturmasını itibarsızlaştırmak ve kapatmak olduğunu söyledi.
TOPLUMUN GENETİĞİ İLE OYNADILAR
Toplumun genetiği ile oynanmıştır diyen Başkan Karacan, “10 yıldır bu böyle devam ediyor. Hz. Peygamberin karikatürünü çizen Danimarka’ya kimseden ses gelmedi. Birileri ama kalkıp Recep Tayyip Erdoğan’a Allah’ın sıfatlarını yakıştırıyor, peygamberlik sıfatları veriliyor. Ülkede alkol, fuhuş başını almış gidiyor ama buna ses çıkaran da yok. Efkan Ala’nın Hz. Peygambere yaptığı hakareti bir başka siyasi yapsaydı bugün başka şeyler konuşuluyor olacaktı. Müthiş bir algı yönetimi yapıyorlar. Her şeyi alt üst eden, bütün değerler ile oynayan siyasi iktidar hala islamın bekçisi gibi algılanıyor” diye konuştu.
KURBAĞA HAŞLAMASI ÖRNEĞİ
Türkiye’de son 12 yılda bir algı operasyonunun olduğunu ve bunu ülkeyi yönetenlerin yaptığını vurgulayan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kayacan, “Biz buna Kurbağa Haşlaması diyoruz. Bilirsiniz ki kurbağalar refleksleri en kuvvetli canlılardır. Bir kurbağayı 100 derecelik kaynar suya atarsanız anında zıplar ve kaçar. Ama soğuk bir suya atarsanız ve altını hafif ateş ile beslerseniz su ısınırken refleksleri zayıflar ve giderek tepki vermez duruma düşer. Sonunda da tepki vermeyince o su kaynar ve kurbağa da haşlanır. İşte bugün Türkiye’de de halk bunu yaşıyor. Devlet imkanlarından dev bütçeler ayırarak görüntülü ve yazılı medyayı kontrol ediyorlar ve tek yanlı bir bilgilendirme süreci yaşanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mürsel - 10 yıl önce
kardeşim 12 yıldır felaket tellallığı yapıyorsunuz abdullah öcalan serbest bırakılacak hikayelerini anlatıyosunuz çatı aayınız halk isterse öcalanı serbest bırakırım söylemine çıtınız çıkmıyor