Eğitim-İş üyesine sahip çıktı

Eğitim-İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, sendika üyelerinden Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Celal Taş’a verilen uyarı cezasını eleştirerek, “Hocamız bir dizi karalama politikalarına alet edilmeye çalışılmış, kanıtlara dayalı olmayan iddialarla hakkında işlem başlatılarak uyarı cezası almasına neden olunmuştur” dedi

Eğitim-İş üyesine sahip çıktı
01 Temmuz 2011 Cuma 00:00

Eğitim-İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, sendikanın Çerkezköy Temsilciliği üyelerinden Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Celal Taş’a uyarı cezası verilmesini sert bil dille eleştirdi.

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Celal Taş’a uyarı cezası verilmesi ile son bulan süreç hakkında bilgi veren Eren, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi üyemiz, Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Celal Taş, bir dizi karalama politikalarına alet edilmeye çalışılmış, kanıtlara dayalı olmayan iddialarla hakkında işlem başlatılarak uyarı cezası almasına neden olunmuştur.
ÜYEMİZE UYARI CEZASI VERİLMİŞTİR
Üyemiz, Pazar günü yapılan veli toplantısına kravatsız ve spor kıyafetle, başka zamanlarda da okula günlük traş olmadan geldiği, ayrıca akşamdan veya gecenin ilerleyen saatlerinde almış olduğu alkolün okul ortamında hissedildiği iddialarıyla hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır ve süreç sonucunda iki konudan dolayı kendisine uyarma cezası verilmiştir.
İDDİALAR BELGEYE DAYALI DEĞİL
Bu iddiaların herhangi bir belgeye dayalı olarak ispatı söz konusu olmadığı gibi, bilgi edinme yasasına göre kendisine iletilmesi gereken belge ve ifadeler de, üyemizden saklanmış, yargı sürecine ilişkin herhangi bir itiraz durumundan doğacak haklılığın önüne geçilmeye çalışılmıştır. Böyle bir noktada iftirayı atanların konuyu ispat etmeleri mi, yoksa üyemizin kendisinin iftiraya uğradığını mı ispatlaması beklenmelidir?
VERİLAN CEZA CADI AVINA BENZEMEKTEDİR
Özellikle vahim olan konu akşamdan veya gecenin ilerleyen saatlerinde almış olduğu alkolün okul ortamında hissedildiği suçlamasıdır. Bu suçlamalara göre verilen ceza adeta cadı avına benzemektedir. Artık okullarımızda insanların ağız kokuları mı koklanıyor? Alkol alarak okula gitmenin geçerli hiçbir mazereti yoktur. Ama koku algısına göre verilen cezanın da ne yüzyılımızda yeri, ne hukukta yeri vardır. İddiayı yapan kişi veya kişiler kendi kanılarını değil, delil sunmak zorundadırlar. Delillere dayanmayan bu suçlamaları esas alanlar ve cezayı layık görenler hukuk karşısında hesap vereceklerdir.”
TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ
Son olarak Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi olarak Celal Taş’ın tüm hukuksal haklarının takipçisi olacaklarını belirten Eren, “Bu konuda idari mahkemenin dışında tazminat davası da açacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.