Eğitim ve Öğretim Yılı'nı Pilav Günü ile tamamlad

Nurullah Narin İlköğretim Okulu 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı'nı Pilav Günü Şenliği ile noktaladı.  Birbirinden renkli gösterilerin, halk oyunlarının sahnelendiği şenlikte, okulu başarı ile tamamlayan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Eğitim ve Öğretim Yılı'nı  Pilav Günü ile tamamlad
21 Haziran 2011 Salı 00:00

Nurullah Narin İlköğretim Okulunda eğitim yılının sona ermesi dolayısıyla Pilav Günü Şenliği düzenlendi. Şenlikte öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletileri ile dans ve folklor gösterileri sahnelendi. Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nun bahçesinde yapılan Pilav Günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
DAHA BAŞARILI İŞLER YAPACAĞIZ
Pilav Günü'nün açılış konuşmasını Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Halit Ercan gerçekleştirdi. Konuşmasına Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nda son 5 yılda yapılan değişiklikleri anlatarak başlayan Ercan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"2011 yılında, öğretmen kadrosunu tamamlamış, yaşanabilir alanları güzelleştirmiş, 30-35 kişilik sınıflarda akıllı tahtası, bilgisayarı, projeksiyonu, interneti olan bir duruma gelmiş olan okulumuz, 34 derslikte 1176 öğrenciye eğitim ve öğretim imkanı sunmaktadır. Son üç yıldır SBS sınavlarında Çerkezköy birincisi bizim okulumuzdan çıkıyor. Bunun yanında satrançta Türkiye şampiyonu çıkarıyoruz. Bu başarılar bizler için yeterli değil. Bugünden sonra öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle beraber daha başarılı işler yapmanın yollarını arayacağız."
ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ
Ercan’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Pilav Günü'nde ilk olarak Bal Peteği ve Minik Parmaklar anasınıfının hazırlamış olduğu renkli gösteriler sahnelendi. Anasınıfı öğrencilerinin gösterisinin ardından okul korosunun hazırlamış olduğu dinleti katılımcıların beğenisine sunuldu. Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nun düzenlediği Pilav Günü Artvin yöresine ait halk oyunun sahnelenmesi ile devam etti. Folklor gösterisinin ardından Papatyalar Anasınıfı öğrencileri Kelebek isimli gösterimi sahnelediler.
Pilav Günü'nde son olarak ise Kurtuluş Savaşı ve Kuvayi Milliye Destanı sahnelendi. Öğrenciler bu gösterimi "Biz geleceğiz, vatanı ileriye, daha ileriye götürmek için çalışan, Atatürk’ün izinde yürüyen, modern çağdaş Türkiye’nin geleceğiyiz, biz Türk gençleriyiz" diyerek bitirdiler. Öğrenciler bu başarılı tiyatro oyun ve şiirler ile izleyenlerden büyük alkış aldı.
BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Pilav Günü'nde gösterilerin ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde ilk olarak 8. sınıflar arasında birinci olan Cansel Sağlam, ikinci olan Nurten Sevdi, üçüncü olan Oğuz Kaan Açıkbaş’a ödülleri Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Halit Ercan tarafından verildi. 7. sınıflarda birinci olan Sevda Efe, ikinci olan Özlem Kaya ve üçüncü olan Gonca Aksu ise ödüllerini Narin Park Genel Koordinatörü Ferda Kara’dan aldılar. 6. sınıflarda birinci olan Muhammed Fatih Gürgün, ikinci olan Yaren Sema Gürgün ve üçüncü olan Aybüke Ecem Dalman ödüllerini Demokrat Parti Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı’nın elinden aldılar. Ödül töreninde son olarak Futbol ve Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.
KARNE SONRASI PİLAV YEMEYE GEÇİLDİ
Nurullah Narin İlköğretim Okulunun düzenlemiş olduğu Pilav Günü sınıflarda karnelerin öğrencilere verilmesi ve okul bahçesinde pilavların ikram edilmesi ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.