Eğitimler sona erdi

Çerkezköy Belediyesi tarafından ikinci döneminin 3 Ağustos tarihinde başladığı ücretsiz Yaz Spor Okulunun eğitimleri sona erdi. Sekiz branşta düzenlenen ve 14 eğitmen tarafından verilen kurslara birinci ve ikinci dönemde toplam 1248 öğrencimiz eğitim gördü

Eğitimler sona erdi
07 Eylül 2015 Pazartesi 08:48

1248 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

Çerkezköy Belediyesi’nin yapmış olduğu, 7-14 yaş arası çocuklar için ücretsiz olarak 8 branşta düzenlediği Yaz Spor Okulu eğitimleri sona erdi. İki dönem halinde alanında uzman eğitimciler tarafından Çerkezköy Belediyesi tesislerinde ve özel tesislerde eğitimlerin verildiği kurslardan toplam 1248 öğrenci faydalandı. İlk dönemine 22 Haziran tarihinde başlanan kurslar 31 Temmuz’da sona ererken, ikinci dönem eğitimleri ise 3 Ağustos tarihinde başlayarak 4 Eylül’de sona erdi.

14 EĞİTMEN EĞİTİM VERDİ

Ücretsiz Yaz Spor Okulunda öğrenciler yüzme, futbol, basketbol, voleybol, İngilizce, folklor, masa tenisi ve badminton alanlarında 14 eğitmen tarafından eğitim aldılar. Branşlara göre birinci dönemde yüzme kursunda 624 öğrenci eğitim alırken, ikinci döneminde 332, toplamda ise 956 öğrenci kursu başarıyla tamamladı. Diğer branşlar ise şöyle: Futbolda birinci dönem 205, ikinci dönem 107, toplamda 312 öğrenci; basketbolda birinci dönem 93, ikinci dönem 66, toplamda 159öğrenci; voleybolda birinci dönem 70, ikinci dönem 61, toplamda 131öğrenci; İngilizce kursunda birinci dönem 108, ikinci dönem 47, toplamda 155 öğrenci; folklor kursunda birinci dönem 52, ikinci dönem 19, toplamda 71 öğrenci; masa tenisinde birinci dönem 22, ikinci dönem 20, toplamda 42 öğrenci ve badminton kursunda birinci dönem 18, ikinci dönem 9, toplamda 27 öğrenci eğitim aldı. Ayrıca yüzme kursunu seçen bir öğrenci diğer branşlardan birini de seçerek o alanda da eğitim alma imkanı buldu.

“BAŞARILI BİR DÖNEM OLDU”

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinliğin sosyal belediyeciliğin bir parçası olduğunu ifade ederek bu anlayışla Yaz Spor Okulunun başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İkincisini düzenlediğimiz Yaz Spor Okulu’nda öğrencilerimizin yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağladığımızı düşünüyorum. Okul derslerinin yanı sıra kendilerini herhangi bir spor alanında geliştirmelerini fırsat buldukları kurslarımızla yavrularımıza destek olduk. Çerkezköy Belediyesi olarak bunu geleneksel hale getirerek ve her yıl biraz daha yenilik katarak Yaz Spor Okullarımız devam edecektir. Eğitim alan öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerken yeni eğitim öğretim yılında da öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca kurslarımızda yavrularımızı eğiten ve öğreten eğitmenlerimize, çocuklarını bize emanet eden öğrenci velilerimize, kurs boyunca öğrencilerimizi güvenli bir şekilde taşıyan servis şoförlerimize, bu eğitimin alınmasında ve bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Personellerimize teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.