Ekim sonuna yetiştirilmeye çalışılıyor

Optimed Hastanesi tarafından yaptırılan ek binanın kaba inşaatı tamamlanırken, Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, toplam 17 bin metrekare kapalı alana sahip olan ek binanın Ekim ayı sonunda hizmete açılacağını açıkladı

Ekim sonuna yetiştirilmeye çalışılıyor
29 Ağustos 2014 Cuma 08:04

Toplam 17 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan ek binanın hizmete girmesi ile Optimed Hastanesi’nin 200 yatak kapasitesine ulaşacağını ifade eden Optimed Hastanesi  Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, “Şuanda ek binanın kaba inşaatı bitti, mekanik, elektronik aksamları döşendi, yangın tesisatı yapıldı. Dış cephe kaplaması ise bitmek üzere ve iç dekorasyon (Boya, alçı, badana) çalışmalarına başladı” dedi.
50 YOĞUN BAKIM YATAĞI OLACAK
“Yeni ek binamızı Ekim ayı sonu, Kasım ayı başı gibi bitirip, halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” diyen Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, toplam 14 kat olacak yeni ek binanın içerisinde 5 ameliyathane, 50 yoğun bakım yatağı olacağını ifade etti.
HER KAT BİRBİRİNE BAĞLANACAK
Ek binanın bodrum katında otopark olacağını ve araçların asansör ile otoparka ineceğini ifade eden Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, ilk etapta ek bina ile mevcut binanın 4 katta birbirine bağlantısının olacağını fakat önümüzdeki yıl içerisinde iki binanın tüm katlarının birbirine bağlanacağını açıkladı.
HASTA KONFORU ÖN PLANDA OLACAK
Ek binanın tamamlanması ile Çerkezköy Optimed Hastanesi’nin toplam 200 yatak kapasitesine ulaşacağını belirten Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, “Odalarımız suit, tek yataklı ve çift yataklı olacak. Odalarımızın içerisinde tuvalet, banyo, tv, buzdolabı, klima bulunacak. Hastalarımızın konforu için her türlü detay düşünüldü” diye konuştu.
PERSONEL SAYISI 700’E ÇIKACAK
Şuanda Optimed Hastanesi’nin Çerkezköy Binası’nda 300 personelin çalıştığını ve yeni açılacak olan ek bina ile bu sayının 700’lere yaklaşacağını ifade eden Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Arslan, “30 olan doktor sayımız ise 60 civarına çıkarak, bölge halkına her zaman olduğu gibi en kaliteli ve konforlu sağlık hizmetini sunacaklar” ifadelerini kullandı.
HASTA GÖNDEREN DEĞİL
HASTALARIN GELDİĞİ ÇERKEZKÖY
Çerkezköy’e son yıllarda gerek özel sektörün, gerekse kamunun ciddi sağlık yatırımları yaptığına dikkat çeken Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Arslan, “Hedefimiz artık bölgeden ve yurtdışından Çerkezköy’e hastaları getirerek tedavi olmalarını sağlamak olmalı. Çerkezköy artık dışarıya hasta gönderen bir kent değil, hastaların sağlık sorunlarına çözüm bulabildiği, tedavi olabildiği bir yer olmalı. Tüm yatırımlarımızı ve planlamalarımızı ona göre yapıyoruz” diye konuştu.
CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELEBİLİR
Özel sektörün ve kamunun Çerkezköy’de sağlık yatırımları yapmasının sağlık anlamında Çerkezköy’de bir sinerji yaratacağını ifade eden Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, “Yatırımlar tamamlandığı zaman Çerkezköy sağlıkta cazibe merkezi haline gelecektir. Gerek Trakya’nın, gerekse Balkanların sağlık merkezi olmaması için ilçemizin önünde bir engel yok” dedi.
KALP DAMAR VE ONKOLOJİ HAMLESİ
Yeni yaptıkları ek binayı Kalp Damar, Onkoloji, Psikiyatri ve Nükleer Tıp gibi bölgede olmayan servislere göre de dizayn ettiklerini ve belirten Arslan, “Ek binamızı Kalp Damar, Onkoloji, Psikiyatri ve Nükleer Tıp gibi bölgemizde daha önce olmayan hasta tanı ve tedavisinin olmadığı branşlara göre tasarladık ve dizayn ettik. Bu bölümleri açmak ve kadro almak için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Eğer Bakanlık izin verirse bu bölümlere hemen açacağız, çünkü altyapılarını yaptık” bilgisini verdi.
EKİM SONU KULLANIMA AÇILACAK
 Ek binayı açmak için çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini ifade eden Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, “Şuanda tüm çalışmalarımız hedeflerimiz doğrultusunda tüm hızı ile sürüyor. İnşallah Ekim ayı sonunda ek binamızı da tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.