El emeği ürünler görücüye çıktı

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi kurslarında yapılan eserler yılsonu sergisiyle görücüye çıktı. Kapalı Otopark üzerinde gerçekleştirilen sergi açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

El emeği ürünler görücüye çıktı
22 Mayıs 2016 Pazar 08:11

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ebru ve ahşap süsleme, makine el nakışları, rölyef, giyim teknolojisi ile ev aksesuarı kurslarında kursiyerler tarafından yapılan eserler Çerkezköy halkının beğenisine sunuldu. Çerkezköy Kapalı Otoparkı üzerine kuruluna çadırda sergilenen ürünlerin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve Yusuf Hayri, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi kurslarının 2015 – 2016 sezonu yılsonu sergisinin açılışında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu sergilerimizi kurs merkezlerimizde açıyorduk. Talimatım üzerine ilk kez sergi açılışını açık alanda yapıyoruz. Vatandaşlarımızla iç içe olmak anlamında faydalı olduğuna inanıyorum. Kurs sergisi için uygun bir yer olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DAHA ÇOK KATILIMCI HEDEFLENİYOR

Halk eğitim bünyesindeki kurs faaliyetlerinin daha da çeşitlenmesini ve bu kurslara daha çok kursiyerlerin katılmasını istediklerini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Halk eğitim kursları bilgi ve becerilerin öğrenildiği, istihdam olanağı sağlayan, geleneksel el sanatlarının gelişimine katkı sağlayan, meslekte yükselmeye faydalı olan kurslardır. Bir anlamda da yetişmiş işgücünü olarak kalifiye eleman talebini karşılaşması bakımında da önemli kurslardır.” diye konuştu.

DEVLET – VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar hakkında bilgiler veren ve Halk Eğitim’in devletle vatandaş arasında bir köprü olduğunu dile getiren Kaymakam Kubilay, “Devlet-vatandaş işbirliğine halk eğitim kursları güzel bir örnektir. Halk eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Daha şimdiden yeni dönemin hazırlıklarına başlayacağız. Faaliyetlerimize ara vermeyeceğiz. Her mahalleye, her eve ulaşmak istiyoruz. Yeni dönem hedefimizi 50 bir kursiyer olarak belirledik.” dedi.

ESERLERİ İNCELEDİLER

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından kurs öğreticilerine çiçek, kursiyerlere ise sertifikaları takdim edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergideki eserleri inceleyen katılımcılar, eserler hakkında bilgiler alıp beğendiklerini satın alarak desteklerini sundular.

Haber: Emrah Çoğalan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.