Emekliye bu neyin ücreti?

Çerkezköy’de yaşayan ve Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu almak isteyen Rasim Mutlu isimli emekli, aile hekiminden bu raporu alamayıp hekim tarafından hastaneye sevk edildi. Göz Hastalıkları, İç Hastalıkları ve Nöroloji muayenesi olması gerektiğini söyleyen ve hekimin verdiği sevk raporuyla Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yolunu tutan Mutlu, hastaneye gittiğinde hoş olmayan bir sürprizle karşılaştı.

Emekliye bu neyin ücreti?
11 Nisan 2018 Çarşamba 14:23

DEVLET HASTANESİ 125 TL PARA İSTEDİ
SGK Emeklisi Rasim Mutlu, ilgili bölümlerde muayene olmak için gittiği Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde, gişe çalışanlarının “Yaptıracağınız muayeneler özel işleme giriyor. Bunun için 125 TL ödemeniz gerekiyor” bilgilendirmesiyle karşılaştı.
ÖZEL HASTANEDE DAHA DÜŞÜK FİYATA YAPTIRDI
Karşısına çıkan tutar karşısında şok olan ve muayene olmadan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden ayrılan Mutlu, Çerkezköy’de hizmet veren özel bir hastanede bu muayeneleri daha uygun bir rakama yaptırdı.
DEVLET VATANDAŞI SOYMAYA MI ÇALIŞIYOR
SGK Emeklisi olmasına rağmen, devletin muayene için istediği 125 TL’lik ücreti eleştiren Mutlu, “Aile hekimime sağlık sorunum olmadığını beyan etmeme rağmen ilgili bölümlerde muayene olmam için hastaneye sevk edildim. Yaşım fazla olduğu için buna herhangi bir diyeceğim yok. Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gittiğimde de, ücretsiz faydalanmam gereken devlet hastanesinin önüme koyduğu 125 TL’lik tutarla karşılaştım. Özel hastaneler bile bu muayeneyi çok daha düşük tutarlara yapıyor. Ne kadar emekli maaşı alıyoruz da bizden bu parayı istiyorlar? Devlet bu yolla vatandaşını soymaya mı çalışıyor?” ifadelerini kullandı.
ÖZEL HASTANENİN ÜCRETİ, DEVLET HASTANESİNDEN ÇOK DAHA DÜŞÜK
Rasim Mutlu’nun verdiği bilgiler doğrultusunda yaptığımız araştırmalar sonucunda Çerkezköy’de hizmet veren özel hastanelerin Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu ücretlerini öğrendik ve devlet hastanesinin ‘Özel’ diye nitelendirdiği ve 125 TL’lik ücret istediği tetkiklerin, özel hastanelerde çok daha uygun fiyatlara yapılabiliyor olduğunu gördük.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.