Emre Köprülü’nün 10 Kasım mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Emre Köprülü’nün 10 Kasım mesajı
10 Kasım 2017 Cuma 09:39

YENİ BİR TÜRK TOPLUMU VE MEDENİYETİ KURMUŞTUR
“Kurtuluş’un komutanı, kuruluşun lideri, Çağdaş Türkiye’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.
Atatürk, dünya savaş ve siyasi tarihinin adını altın harflerle anacağı, insanlığın yetiştirdiği en büyük liderlerden biridir. O sadece milletine hayatını adamış bir asker değil, aynı zamanda bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm dünyanın saygı duyduğu örnek bir siyaset ve devlet adamıdır.
Büyük Önder Atatürk, ülkesinin ve halkının içinde bulunduğu imkansızlıklara boyun eğmemiş, bağımsızlığa olan tutkusuyla Türk halkını, ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla zafere ulaştırmıştır. Ve akabinde yaptığı devrimlerle, yeni bir Türk toplumu ve medeniyeti kurmuştur.
Bugün var olduğumuz ortamda, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiği, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Mustafa Kemal, önderlik ettiği Cumhuriyet Devrimiyle yurdunu ortaçağ karanlığından ve emperyalizmin bataklığından kurtaran liderdir. O büyük liderin vatanı bugün, ortaçağ gericiliğinin kucağına tekrar itilmek istenmektedir.
Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve yaşam biçiminin mirasçıları olarak; her 10 Kasım’da onun izinde gitme azmimiz bir kez daha güçlenir, onun fikirlerine karşı olanlara karşı mücadele gücümüz bir kat daha artar.
Bu inançla, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.