En çok araştırma ve performans ödevleri için kullanılıyor

Çerkezköy İlçe Halk Kütüphanesi, en çok araştırma yapmak isteyen öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor. İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde 15 bin kitap bulunuyor. Üyelerin çoğunluğunu ilk ve ortaöğretim öğrencileri oluştururken, en çok da çocuk kitaplarının okumak için ödünç alındığı ifade edildi.

En çok araştırma ve performans ödevleri için kullanılıyor
29 Ekim 2014 Çarşamba 07:52

KÜTÜPHANELER OKULDAN SONRA VAZGEÇİLMEZ  MEKANLARDI
Çerkezköy Halk Kütüphanesi; araştırma yapmak isteyen herkese ve ödünç kitap almak isteyen tüm öğrencilerin uğrak yeri. Çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını 90’lı yıllarda yaşayanlar için kütüphane; hem sosyal yaşamın parçasıydı hem de okul hayatından arta kalan zamanların vazgeçilmez mekânı. Kalın ansiklopedilerin kronolojik sıralamalarında geçen uzun araştırmalarla ödevler hazırlanır, arta kalan zamanlarda da fazla ses çıkarmamaya çalışılarak kitap okunurdu.

KİTAP ÖDÜNÇ ALINABİLİYOR
Teknolojinin hızla ilerlemesi ansiklopedileri geride bırakarak herkesi internetin geniş deryasında aranılan bilgileri bulma yolculuğuna itti. Hal böyle olunca kütüphaneler de çağa ayak uydurarak bünyelerine bilgisayarları da eklemek zorunda kaldı. Kitaplar, popülaritesini bilgisayarlara kaptırmış olsa da kütüphaneler öğrencilerden mahrum kalmadı. Öte yandan öğrencilik yıllarını çoktan geride bırakmış 90’ların çocukları da kütüphaneye kayıt olarak kitap ödünç alıyor.

ÜYE SAYISI 875 KİŞİ
İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Hülya Gümüş yaptığı açıklamada, “İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde 15 bin kitap bulunuyor. Üyelerin çoğunluğunu ilk ve ortaöğretim öğrencileri oluşturuyor. En çok da çocuk kitapları okumak için ödünç alınıyor. Kütüphane üye sayısı şu an itibariyle 875 kişidir. Kütüphane en çok araştırma ve performans ödevleri için kullanılıyor. Tüm vatandaşlarımız ücretsiz olarak kütüphaneden faydalanıp yine ücretsiz olarak kitap ödünç alabilirler” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.