En çok baca yangını meydana geldi

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz 7 ay içerisinde Çerkezköy'de en çok baca yangını meydana geldi.

En çok baca yangını meydana geldi
16 Ağustos 2007 Perşembe 08:31

Sadece yangına değil birçok alanda vatandaşlara hizmet veren Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanları, yeri geldiğinde kazalardan yaralıları çıkartıyor, yeri geldiğinde de asansörlerde mahsur kalanlara yardım ediyor. Ayrıca İtfaiye Ekipleri tarafından dereye, kuyuya düşen, ağaçta mahsur kalan hayvanlarada yardım ediliyor.

2007 yılının ilk 7 ayı içerisinde Çerkezköy'de çeşitli yangın olayının meydana geldiğini belirten Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Hayrettin Sönmez, "2007 yılı ilk 7 ayı içerisinde 19 baca, 8 araç, 6 gecekondu, 1 cezaevi, 2 işyeri, 245 dönüm anız, 1 betonarme ev, 1 çöplük, 3 tanesi bölge içinde 2 tanesi de bölge dışından olmak üzere 5 fabrika, 1 baz istasyonu, 5 hurdalık, yangını olurken 13 kez de trafik kazalarına müdahale yapıldı. Yani, 2007 yılı ilk 7 ayı içerisinde en çok yangın bacalarda çıktı. Baca yangınlarına karşı vatandaşlarımız biraz daha dikkatli ve tedbirli olmalı" dedi.

Çıkan yangınlara Çerkezköy Belediyesi'nin en kısa zamanda müdahale ederek, kısa zamanda söndürdüğünü belirten İtfaiye Müdür Vekili Hayrettin Sönmez, her an yangın çıkacak gibi ekiplerin hazır halde beklediğini ifade etti.

YANGINA KARŞI
DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN

Öte yandan Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Müdür Vekili Hayrettin Sönmez vatandaşların çıkması muhtemel yangınlara karşı daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Yangının önlemleri aktif ve pasif olarak ikiye ayrılır. Pasif önlemler; proje safhasından başlayan ve yangının çıkmasını ve gelişmesini önleyen ve müdahaleyi kolaylaştıran önlemlerdir. Aktif önlemler ise, yangının başlangıç safhasında yakalanarak bastırılmasını sağlayan önlemlerdir. Portatif söndürücüler, yangın dolapları, manuel alarm, ihbar ve söndürme sistemleri yanında otomatik algılama ihbar ve alarm sistemleri ile otomatik sulu, köpüklü ve gazlı tüm sabit söndürme sistemleri bu çerçevede sayılabilir.

Yangınlardan korunmak yerine göre bu önlemlerden gerekli olanlarının yerine getirilmesi ile sağlanabilir. Bu önlemlerin alınmasından daha önemlisi bunların gerekliliğine inanmaktır. Bunun için, yapılan bu sistemleri faal tutmak, yangın talimatlarında belirtilen ekipleri oluşturmak ve periyodik tatbikatlar yapmak suretiyle yangına karşı her an hazırlıklı bulunmak, en az bu önlemleri almak kadar önemlidir.

ÇOCUKLAR ATEŞLE OYNAMAYI SEVER

Çocuklar oynarken ailelerin bir gözü mutlaka onlarda olmaladır. Yalnız bırakılan çocuklar ellerine kibrit geçirirlerse yangına sebep olabilirler. Bu konuda aileler mutlaka dikkatli olmalıdır.

GAZ SIZMALARINA KARŞI DİKKAT

Herhangi bir üzücü olaya sebebiyet vermemek için kibrit çakmadan gazı açılmamalı, tüpleri ateş kaynagına yakın tutulmamalı, yeni takılan tüpler sabun köpüğü ile kontrol edilmeli ve korsan yapılmış tüplerden kaçınılmalıdır.

YANGIN ANINDA 110'U ARAYIN

Bir yangın çıktığında, sükuneti muhafaza edilmeli ve panik yapılmamalı, yanan şeylerin türünü, yangının büyüklüğünü, ad, soyad, telefon numarası, semt ve açık adres kısa ve net olarak itfaiyeyi arayarak haber verilmeli.

İtfaiyeyi arayan vatandaş daha sonra kendi hayatını riske atmadan ve emniyet alarak yangınla mücadele etmeye başlamalı. Bir yangında güvenliğin yangınla mücadeleden önde geldiği asla unutulmamalı. Bir yangın esnasında asansörler ölümcül yaralanmalara neden olabileceğinden, asansörler asla kullanılmamalı, kapı ve pencereler yangının yayılmasına yardımcı olur. Bu yüzden alevlerin ve dumanın yayılmasını önlemek için yangın mahalline irtibatlı tüm kapı ve pencereler kapatılmalı ve en müsait yere giderek itafiyenin gelmesi beklenmeli. İtfaiye geldiğinde itfaiyeciler en kestirme yoldan seri bir şekilde yangın mahalline ulaştırılmalı, ayrıca bina ve yangı yeri hakkında bilgisi olanlar anlaşılır bir üslupla sade bir şekilde ekip amirine anlatılmalı."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.