En fazla nikah Ağustos’ta kıyıldı

Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre 2016 yılı içerisinde Belediye tarafından toplam bin 113 nikah akdi gerçekleştirildi. Nikah sayılarının aylara dağılımına bakıldığında 140 işlemle Ağustos ayı başı çekerken; en az nikah akdi ise 53 işlemle Ocak ayında oldu

En fazla nikah Ağustos’ta kıyıldı
03 Ocak 2017 Salı 12:56

TOPLAM BİN 113 NİKAH AKDİ GERÇEKLEŞTİ
Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 2016 yılı nikah istatistiklerini açıkladı. 1 Ocak – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında toplam bin 113 nikah akdinin gerçekleştirildiği öğrenilirken, işlem sayılarının aylara göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti: Ocak’ta 53, Şubat’ta 64, Mart’ta 70, Nisan’da 92, Mayıs’ta 133, Haziran’da 101, Temmuz’da 129, Ağustos’ta 140, Eylül’de 122, Ekim’de 97, Kasım’da 70 ve Ararlık ayında da 62 işlem.
AYNI GÜN İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞİYOR
Çerkezköy Belediyesi’ne evlenmek için müracaat eden ve evraklarını tamamlayan çiftlerin nikah akitleri aynı gün içerisinde yapıldığını kaydeden yetkililer, “Ayrıca vatandaşlarımızın acı tatlı günlerinde olmaya çalışan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay nikah ve düğün törenlerine de katılarak genç çiftlerimizin mutluluklarına ortak oluyor” ifadelerini kullandı.
GEREKLİ BELGELER
İşlemlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli belgeleri yineleyen Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Evlenecek çiftlerden birisinin ilçede ikamet etme şartı bulunuyor. Her ikisi de ilçede ikamet etmiyorsa evlenme izin belgesi istiyoruz. Çiftlerimizden ayrıca kimlik fotokopisi ile altı fotoğraf alıyoruz. Daha sonra işlemler yapıldıktan sonra çiftimizi sağlık kuruluşuna sağlık raporu almaları için gönderiyoruz. Sağlık raporu geldikten sonra çiftlerin istediği tarihte nikah işlemlerini gerçekleştiriyoruz” açıklamalarında bulundu.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.