ENGELLİ DİŞ SEVKLERİNDE ENGEL KALKTI Engellilere D

ENGÜDER’ in Çerkezköy Şube Başkanı Ayşe Doğan, sosyal güvencesi olmayan yüzde 40 engelli vatandaşın Ağız ve Diş Sağlığıyla ilgili tedavilerinin özel diş kliniklerinde yapılmasının önündeki engelin tamamen kalktığını açıkladı

ENGELLİ DİŞ SEVKLERİNDE ENGEL KALKTI Engellilere D
29 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

Yüzde 40 engelli vatandaşın Ağız ve Diş Sağlığı tedavisinde özel kliniklere sevki için tüm engellerin kalktığı belirtildi. Artık engelliler diş tedavilerini devlet hastanesinden sevk alarak özel kliniklerde de  ücretsiz olarak yaptırabilecek. ENGÜDER (Engelsiz Gülüşler Toplum Ağız, Diş Sağlığı ve Eğitim Derneği) Çerkezköy Şube Başkanı Ayşe Doğan, “ 29.03.2010’da engellilerin diş tedavilerini sevk alarak özel kliniklerde yaptırabilmelerine imkan tanıyan  genelge yayınlanmıştı ama  sorun çıkarılıyordu. ENGÜDER Derneği’nin çabaları sonuç verdi. Sosyal güvencesi olmayan yüzde 40 engelli raporu olan vatandaşlarımız artık  özel kliniklerde tedavi olabiliyor” dedi.
DİŞ HEKİMLERİNE SERTİFİKA VERECEKLER
Devletin bünyesinde sevk işleminin yapılması ve özel kliniklerde bu işi yapan bilinçli hekimlerin sayısının artması için çabalarının sürdüğünü anlatan Şube Başkanı Doğan, dernek olarak, engellilerin diş sağlığının önündeki engellerin kalkması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bunun içine diş hekimlerini de kapsayan çalışma konsepti oluşturduklarını hatırlatan Doğan, "Önümüzdeki eylül ayından itibaren diş hekimlerimizin engelli diş tedavisine yönelik mesleki eğitim sertifikalandırılmasına başlayaağız"dedi. Doğan, engelli diş tedavisine yönelik engellerin tamamen ortadan kalkması ve sürdürülebilir olması  için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Başkanı Emin Zararsız ile görüşmelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
30 ENGELLİYİ ENGÜDER TEDAVİ EDECEK
Engellilerin 'Ağız ve Diş Sağlığı'yla ilgili tedavilerin yapılmasında TESYEV'in (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) belirlediği engelli vatandaşlar olduğunu söyleyen Ayşe Doğan, şunları kaydetti: "TESYEV'in gösterdiği 30 engelli vatandaşımızı dernek olarak tedavi edeceğiz. Ücretsiz olarak yüzde 40 engelli raporu olan bu kişilerden 10'u Ankara'dan, 10'u Tekirdağ'dan, 10'u da İstanbul'dan olacak."
SEVK İÇİN ŞARTLAR:
ENGÜDER Şube Başkanı Ayşe Doğan, açıklamalarının son bölümünde engelli sevklerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi. Doğan, şunları sıraladı:  “Özel kliniklere sevk için vatandaşların sosyal güvencelerinin olmaması, yüzde 40 engelli olmaları ve bu özürlülük durumunu belgelendirmeleri gerekir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.