Engelliler eylem yaptı İhale tarihi açıklandı

Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri hayırsever işadamı Serkan Karagöz tarafından yaptırılan Serkan-Müjgan Karagöz İş ve İlköğretim Okulu'nun önünde eylem yaptı. Okulun Tekirdağ Valiliği tarafından yaptırılması gereken kısmın yaptırılmamasına tepki gösteren engelliler, açtıkları pankartlarla Vali Zübeyir Kelemek'e seslendiler. Engellilerin eylem yaptığı gün Kaymakam Ayhan Bayhan bir açıklama yaparak, ihalenin 21 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

Engelliler eylem yaptı İhale tarihi açıklandı
01 Ekim 2010 Cuma 00:00

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üysi engelliler hayırsever işadamı Serkan Karagöz tarafından yaptırılan Serkan-Mügan Karagöz İş ve İlköğretim Okulu'nun söz verildiği gibi bu yıl eğitime başlamamasını protesto etti. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e seslenen engelliler, açtıkları pankartlarla okullarının biran önce tamamlanıp eğitime açılmasını istediler.
Geçen hayırsever işadamı Serkan Karagöz tarafından yaptırılan engelliler okulunun eğitime başlamaması tepki topluyor. Hayırsever işadamı Karagöz'ün protokol gereği kendisine düşen kısmını tamamladıktan sonra Tekirdağ Valiliği'ne devretmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen açılmaması engellilerin sabrını taşırdı. Söz verildiği gibi 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda eğitime başlamayan okul için eylem yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyesi engelliler pankart açarak, okullarının bir an önce tamamlanmasını istedi.

VALİ KEMELEK'E SESLENDİLER
    Çarşamba günü öğlen saatlerinde Kumlu Geçit'deki okulun önünde toplanan onlarca engelli aileleriyle birlikte Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e seslendi. Engellilere öncülük eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, yaptığı konuşmada okulun geçikmesine tepki gösterdi. Çetinkaya, "Ödenek yok diye okulumuz bu yıl eğitime yetiştirilemedi. Biz engelliler olarak eğitim görmek sonrada devlete katkıda bulunmak istiyoruz. Ancak bu eğitimi göreceğimiz okulumuz bürokratlar tarafından engelleniyor" dedi.

BİR DAHAKİ EYLEM TEKİRDAĞ'DA
    Okulun ne zaman yapılacağına ilişkin yetkililerden bilgi istiyen Çetinkaya, "Bize bilgi versinler. Okulumuz ne zaman yapılacak? Ne zaman ödenek ayrılacak. Aksi taktirde bundan sonraki eylemimiz Tekirdağ Valiliği'nin önü olacak. Bir ay içerisinde okulumuzun ne zaman yapılacağına ilişkin ikna edici bir cevap alamazsak tüm engelliler olarak otobüslerle Tekirdağ'a gideceğiz. Taa ki sesimizi bir yetkili duyana kadar" diye konuştu.

SERKAN KARAGÖZ'E TEŞEKKÜR
    Tekirdağ Valiliği'ne yönelik tepkilerini dile getiren engelliler okulun kaba inşaatını üstlenen hayırsever işadamı Serkan Karagöz'e de teşekkür ettiler. Başkan Çetinkaya, "Lütfen atanmışlar 'Bugün varız, yarın yokuz' hesabı yapmasınlar. Onlar yok ama biz burdayız. Zamanında işlerini yapsınlar. Allah razı olsun Serkan Karagöz verdiği sözde durdu. Hatta söz verdiği zamandan önce kendisine düşen kısmı tamamladı. Ama devlet kendisine düşeni hala yapmadı. Devletten daha büyük var mı? Böyle yaptıkları için hayırseverleri de küstürüyorlar. Başka hayırseverlerin önünüde kesiyorlar" dedi.

21 EKİM'DE İHALE YAPILACAK
    Öte yandan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanlığı tarafından yapılan eylemle ilgili Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan'dan müjdeli haber geldi. Engellilerin eylem yaptığını öğrenen Kaymakam Bayhan, Gazetemizi arayarak okulun Tekirdağ Valiliği'ne düşen kısmının yapımıyla ilgili işler için 21 Ekim tarihinde ihale yapılacağını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.