Engellilere mesleki eğitim fırsatı

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği ile Özel Elçin Mesleki Eğitim Kursu, engellilerin eğitimi ve meslek sahibi olması için işbirliğine gitti. Özel Elçin Mesleki Eğitim Kursu düzenleyeceği her kurs için Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği'ne bir kişilik kontenjan ayırdı

Engellilere mesleki eğitim fırsatı
13 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00


Çerkezköy Özel Elçin Mesleki Eğitim Kursu, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği ile işbirliğine gitti. 13 dalda mesleki eğitim veren Özel Elçin Mesleki Eğitim Kursu, her açılan kursta bir tane Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Üyesi'ne ücretsiz olarak eğitim verecek. İlk kursiyer sol eli protez olan engelli Şaban Topuz 'Emlakçılık' alanında olurken, sertifikasını Kurs Sahibi Elçin Atalay ve Dernek Başkanı Ali Karaca'nın elinden aldı.
DERNEĞE ÜCRETSİZ EĞİTİM
Özel Elçin Mesleki Eğitim Kursu Sahibi H. Elçin Atalay, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği'ne her düzenleyecekleri kursta bir kontenjan ayırdıklarını açıkladı. Amaçlarının engellilerin meslek sahibi olabilmesini ve birey olarak kendilerini geliştirmesini sağlamak olarak açıklayan Atalay, "Kaliteli ve kalifiye elaman, birey haline getirmek adına engellileri destekliyoruz. Mesleği olup bunu belgelendirmek isteyen engellileri bekliyoruz" dedi.
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca ise bu işbirliğiyle ilgili olarak, "Elçin Mesleki Eğitim Kurumları'na teşekkür ediyoruz. Engellilerin gelişimi için bu tür kurumların sayısının artmasını temenni ediyoruz" dedi.
SERTİFİKASINI ALDI
İşbirliği kapsamında ilk kursiyer Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Üyesi Şaban Topuz oldu. Sol el protezi bulunan Şaban Topuz, 'Emlakçılık' kursuna katılarak başarıyla tamamladı. Kursu tamamlayan Topuz'a sertifikası da Atalay ve Karaca'nın elinden alan Topuz, "Bu fırsatı sundukları için Derneğimize ve Elçin Mesleki Eğitim Kurumu'na teşekkür ediyorum" dedi.
Kurslarla ilgili bilgi veren Atalay, Bilgisayar Tasarımı'ndan Muhasebe'ye, Emlakçılık'tan Kaynakçılığa tam 13 dalda mesleki eğitim kursu düzenlediklerini bu kursların 100 saatlik eğitim süresi bulunduğunu kaydetti. Atalay, "Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği ile birlikte ayrıca yine engellilerimiz için 'İletişim ve Motivasyon' kursları düzenlemek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı başlattık. En kısa sürede sonuçlandıracağız" açıklamasını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.