Erdoğan’a Hakaret Davasından Beraat Çıktı

17 - 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ardından hükümeti protesto eden gençlerin hakaret davası beraat ile sonuçlandı

Erdoğan’a Hakaret Davasından Beraat Çıktı
06 Mart 2015 Cuma 18:16

 RÜŞVET VE YOLSUZLUK OLAYLARINDA PROTESTO ETMİŞLERDİ

17 - 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ardından hükümeti protesto eden gençlerin hakaret davası beraat ile sonuçlandı. Çorlu Sulh Hukuk Mahkemesinde bugün görülen davada zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanan CHP Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ülkem Uruk ve D.E. berat etti.

2 GENÇ BERAAT ETTİ

17 Aralık 2013 rüşvet ve yolsuzluk olaylarının yaşandığı süreçle ilgili olarak, 18 Aralık 2013 tarihinde Çorlu Atatürk meydanı ve adı geçen devlet bankasının önünde yapılan protesto eylemlerinde atılan sloganların birinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan 2 genç için mahkeme hakimi beraat kararı verdi. 

BAZI CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI DA MAHKEMEDEYDİ

Çorlu adliye binasında görülen karar duruşmasına CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer´in yanı sıra CHP Milletvekili aday adayları Prof. Dr. Halim Orta, Recep Palabıyık, Arzu Mandalı Sucu ve birçok avukat ve partilide müdahil olarak katıldı. 

AVUKATLAR SON SAVUNMAYI YAPTI

Duruşma salonunda son savunmasını yapan avukatlar, atılan sloganın siyasi içerikli olduğunu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde siyasi içerikli sloganların eleştiri ve hiciv olarak değerlendirildiğini kaydederek, bu konuda aynı suçtan dolayı başka illerdeki Sulh Hukuk mahkemesinin vermiş olduğu cezanın Yargıtay’dan geri döndüğünü ve yerel mahkemenin yeniden yaptığı yargılama sonucunda aynı davanın beraat ile sonuçlandığını delilleri ile mahkemeye sundular. 

YÜZLERCE KİŞİ SÖYLEDİ, 2 KİŞİ YARGILANDI

Avukatlar 2 saat süren protesto eyleminde atılan sloganın, kim tarafından başlatıldığının belli olmadığını, toplum psikolojisi ile orada bulunan yüzlerce kişi tarafından tekrarlandığı ancak 2 gencin yargılandığını kaydettiler. 

GENÇLER SUÇSUZ BULUNDU

Daha önceki duruşmada Mahkeme başkanına sunulan olay yeri video görüntülerinin bilirkişi tarafından incelenerek mahkeme hakimliğine sunulan 83 sayfalık raporunda incelenmesi sonrasında kararını açıklayan Mahkeme Hakimi, gençleri suçsuz bularak beraat kararı verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.