Ertem’den ‘Alo Reşat’ hattı

AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın AKP İl Başkanı Ahmet Akçay’ın Çerkezköy ziyareti sırasında sarfettiği “Cumhurbaşkanlığı seçiminde iyi bir oy yüzdesi yakaladık. İnşallah 4 yıl sonraki yerel seçimlerde, yanlış aday yüzünden kaybettiğimiz emanetimizi, CHP’den geri alacağız” sözleri 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve son seçimden mağlubiyet ile ayrılan Ali Ertem’i çileden çıkarttığı iddia edildi.

Ertem’den ‘Alo Reşat’ hattı
22 Ağustos 2014 Cuma 07:33

AKP İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın sözlerinin yerel medyada yer alması üzerine İlçe Başkanı Reşat Bahar’a telefon ile ulaşan Belediye eski Başkanı Ali Ertem’in, telefonda İlçe Başkanı Reşat Bahar ile 29 dakikadan fazla tartıştığı öğrenilirken, Bahar’a sert eleştiriler yönettiği öğrenildi.
BENİ LEYLEKLER Mİ GETİRDİ?
Telefonda İlçe Başkanı Reşat Bahar’a “Beni Genel Merkez Aday gösterdi. Aday yanlıştı demek ile sen Genel Merkezin kararına karşı geliyorsun” çıkışında bulunduğu iddia edilen Ali Ertem’e İlçe Başkanı Bahar’ın “Beni de İlçe Başkanlığı’na leylekler getirmedi, Genel Merkez atadı” cevabını verdiği belirtilirken,  Bahar’ın Büyükşehir belediye Başkanlığı oyları ve 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını hatırlattığı kaydedildi.
BU ŞEKİLDE İLÇE BAŞKANLIĞI YAPAMAZSIN!
AKP İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın yerel basına söylediklerinin arkasında durması üzerine Ali Ertem’in sinirlendiği ve “Bu şekilde İlçe Başkanlığı yapamazsın” ifadelerini kullandığı iddia edilirken, bunun üzerine İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın “Beni AK Parti’nin başarısı ilgilendiriyor. Şahıslar, kişiler üzerinde durmuyorum. 30 Mart Yerel seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığı sonuçları ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ortada. Değerlendirmeyi ona göre yaptım. Benim kimseye diyet ve vefa borcum yok. Beni bu göreve Genel Merkez atadı ve Genel Merkezin direktifleri doğrultusunda İl Başkanımız ile birlikte uyum içinde çalışmaya gayret ediyoruz” dediği iddia edildi.
BU TÜR DEMEÇLER YANLIŞ
Ertem’in basın önünde bu tür demeçlerin yanlış olduğunu belirtmesi üzerine ise İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın Ertem’e cevap olarak daha önce kendisi aleyhine yaptığı açıklamaları hatırlattığı öğrenilirken, yaklaşık yarım saat telefonda yüksek ses tonu ile münakaşa eden ikilinin, sonunda telefon görüşmesini sonlandırdığı öğrenildi.
BAHAR SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
Kamuoyunda konuşulmaya başlanan telefon konuşması ile ilgili kendisine ulaştığımız AKP İlçe Başkanı Reşat Bahar, konu ile ilgili bir açıklama ve değerlendirme yapmayacağını belirtirken, iddia edilen telefon görüşmesi ile ilgili hiçbir soruya yanıt vermeyeceğini belirtti.
ERTEM’İN SÖZLERİ İLÇE VE İLİ RAHATSIZ ETTİ
Öte yandan Ali Ertem’in Çerkezköy’deki bir yerel gazeteye verdiği röportajda gelecek yıl yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekilliği Adaylığı ile ilgili bir soruya “Sait Başkanın önüne geçmem” cevabı vermesi AKP İlçe Teşkilatı ve yeni oluşturulan İl Teşkilatı tarafından da tepki ile karşılandı.
İKİSİ DIŞINDA BAŞKA İSİM YOK MU?
Özellikle İl Teşkilatı’ndaki bir çok ismin 2007 ve 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Adayı olan fakat seçilemeyen Sait Yazı’nın yeniden Aday olarak gündeme gelmesi ve Yazı olmadığı takdirde Ali Ertem’in isminin anılması şaşkınlık ile karşılanırken, bazı İl Yöneticilerinin, “Bu iki isim dışında Çerkezköy’de partili mi yok? Her şeyi Çerkezköy’de bunlar mı belirleyecek, bunlara mı sorulacak? Yeni isimlerin önü açılmayacak mı hiç?” dedikleri öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
ali ertem iyi söylemiş helal olsun. ilçe baskanı haricinde kimsenin tepkisi olmaz bu sözlere..
Avatar
olmamış böyle - 10 yıl önce
telefon konuşmaları iki kişiliktir, eğer her iki tarafın da konuşmalarını detayına kadar yazıyorsan demekki konuşanlardan biri sana bu bilgiyi verdi. şimdi kalkıp reşat soruları yanıtlamayacağını söyledi demek, milleti aptal yerine koymaktır...
Avatar
hadi ali başkan hadi - 10 yıl önce
reşat doğru söylemiş yalanmı,belediye eçimlerialinin oyu belli cumhurbaşkanlığı oyu belli demek neymiş ali yar saçları lülelüle
Avatar
şovalyeler grubu - 10 yıl önce
üç tane çerkezköye yetti,