Esnaf, çiftçi ve köylü kan ağlıyor

Halkın Sesi Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Gençlik kolları tarafından Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı'nda düzenlenen 'Dayanışma Pikniği'nde konuşan HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mukadder Başeğmez, esnaf, çiftçi ve köylünün kan ağladığını belirterek, "Ekonominin üretim olduğunu bilmeden, görmeden Türkiye'nin büyüdüğünü söylüyorlar. 70 milyonluk Türkiye'nin ekonomisi maalesef söyledikleri gibi çok iyi değil" dedi

Esnaf, çiftçi ve köylü kan ağlıyor
13 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

EĞİTİM SİSTEMİNE SERT ELEŞTİRİ
"Benim 30 yaşındaki üniversite mezunu gencime iş bulabiliyor musunuz bu anlattığınız ve pembe tablo çizdiğiniz ekonomide?" diye konuşmasını sürdüren HAS Parti GİK Üyesi Mukadder Başeğmez, "Eğitim, okullar rant alanına dönüşmüş durumda. Bir çocuk için ailesi ilköğretim, lise ve üniversite hayatı boyunca yaklaşık 150 bin dolar harcıyor. Ondan sonra da iş bulamıyor bu çocuk Türkiye'de. İş bulabilse bile iş hayatı boyunca 150 bin doları bir arada görme, kazanma şansı yok. Okullar adeta rant alanına dönmüş durumda. Eğitimcilik mi yapılıyor, otelcilik mi yapılıyor belli değil ülkemizde" dedi.
BİZDEN DEĞİLSEN ANLAYIŞI YANLIŞ
Türkiye'de son yıllarda "Bizden değilsen seni inim inim inleteceğim anlayışının" yaygınlaştığını belirten GİK Üyesi Başeğmez, "Bu anlayış beni son derece rahatsız ediyor. Televizyon ekranlarına gazeteciler çıkıyor, tartışıyorlar. Ya iktidarı savunuyorlar, ya muhalefeti. Çıkıp bir tanesi de bu doğru ama bu yanlış. İktidarın veya muhalefetin yaptığı şu doğru bu yanlış demiyor, çıkıp doğruları konuşamıyor.
DİN BABANIN DEĞİL ALLAH'IN DİNİ
Oysa haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kötülüğü baban dahi yapsa karşı çıkacaksın. Biri hırsızlık yapıyorsa babanın oğlu da olsa savunmayacaksın, karşısında olacaksın. Benim hırsızım iyi mantığını bırakacaksın. Çünkü bu din babanın dini değil, Allah'ın dini" dedi.
CEMAATLERE ELEŞTİRİ
Son dönemlerde bazı cemaatlerin kendilerinden olmayanları kötülediğini, onlara yaşam hakkı tanımadığını belirten Mukadder Başeğmez bunun çok tehlikeli ve ülke barışı için sıkıntılı olduğunu ifade etti.
"Benim mezhebimden değilsen yerin yok anlayışı sakat bir anlayış" diyen Başeğmez, "Kimse kimseye 'Eğer benim mezhebimden değilsen yok edileceksin' diyemez, dememeli" dedi.
İPLER KAN İLE BESLENENLERİN ELİNDE
Kendisinin 3 dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda yer aldığını, TBMM'de çeşitli komisyonlarda görev yaptığını belirten Mukadder Başeğmez, dünyanın her tarafını gezme imkanı bulduğunu belirterek, "Dünya dönüyor ama nasıl dönüyor? Dönen dünyanın çarkları malesef müslümanların değil hristiyanların elinde. İpler başkalarının kanı ile beslenenlerin elinde" dedi.
1 DAMLA PETROL İÇİN
1 KOVA MÜSLÜMAN KANI
Avrupa, ABD ve dünyanın diğer güçlü ülkelerini eleştiren Başeğmez, Irak, Libya, Pakistan, Afganistan gibi müslüman ülkelere saldırılar yapıldığını milyonlarca müslümanın katledildiğini, müslüman kadınlara tecavüz edildiğini, İslam coğrafyasının tahrip edildiğini belirterek, "Bir damla petrol için bu sömürgeci ülkeler bir kova kan dökmekte çekinmiyorlar. Onların kurdukları, bizi yönetenlerin girmek için çaba sarfettikleri birlikleri başlarına çalınsın" dedi.
AHMAKLIK İLE İZLİYORUZ
İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeleri vahşet ve ruhsuzluk olarak değerlendiren Başeğmez, "Malesef İslam coğrafyası da olup bitenleri büyük bir ahmaklık ile izliyor, bunlara seyirci kalıyor" dedi.
ÖLDÜRÜLENLER MÜSLÜMAN
Irak'ta milyonlarca müslümanın nükleer silah var diye katledildiğini fakat Irak'ta nükleer silah bulunamadığını belirten Başeğmez, "Nükleer silahı üreten, kullanan ABD ve işbirlikçileri ama öldürülenler ise müslümanlar. Buna seyirci kalan ise yine müslümanlar" dedi.
BAŞARILI BİR İMTİHAN VERDİK
GİK Üyesi Başağmez'in katıldığı piknikte kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Ercan Erdoğan ise 4 Kasım 2010 tarihinde İlçe Teşkilatı'nı kurduklarını ve 1 Haziran seçimlerinde başarılı bir imtihan verdiklerini belirterek, "Toprağa atılan fidan tutmuştur. Bu seçimlerde Gençlik Kollarımız, Kadın Kollarımız büyük emek ve çaba sarfetti. Bugün de onların düzenlediği piknikte bir arada bulunuyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.