Esnafı yakından ilgilendiriyor

İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Hakkında Yönetmeliği çerçevesinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan ve faaliyetlerine halen devam eden esnaf ve sanatkarların 13 Ağustos’a kadar yetki belgelerini almaları gerekiyor.

Esnafı yakından ilgilendiriyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:03

BELGE ALMALARI ŞART
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan duyuruda “Bilindiği üzere, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13/02/2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bahse konu Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin birinci fıkrasında ‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren durumlarını bir yıl içinde, lise mezunu olma şartı hariç olmak üzere 6’ıncı maddenin birinci fıkrasındaki şartlara uygun hale getirerek yetki belgesi alma gerektiği ’ hükmüne yer verilmiş ve 24’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde ise söz konusu Geçici 1’inci maddenin yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra yürürlüğe gireceği kurala bağlanmıştır” denildi.
13 AĞUSTOS SON GÜN
Bu kapsamda, Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde 13 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle işgal eden ve bu faaliyetine halen devam eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların 13 Ağustos 2019 tarihine kadar yetki belgesi almaları gerektiği ifade edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.