“Evet” dediler, sonra sildiler

Rıdvan Dilmen’in Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumu için sosyal medyadan başlattığı ‘evet’ kampanyası Çerkezköy ve Kapaklı’da da yayılmaya başladı. Pek çok vatandaş sosyal medya hesaplarında konuyla ilgili videolar paylaşırken; Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı iki okulda idarecilik yapan 3 öğretmenin de bu kampanya kapsamında video paylaşması izleyenlerin tepkisini çekti. Paylaşım yapan idarecileri aramamız ve konuyla ilgili ‘paylaşımların siyasi olmadığı’ yönündeki yorumları almamızın ardından, bahsi geçen idarecilerin Facebook hesaplarındaki videoları sildiği görüldü

“Evet” dediler, sonra sildiler
26 Ocak 2017 Perşembe 17:00

OKUL İDARECİLERİ DE KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in, Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumu için geçtiğimiz gün sosyal medyadan bir video yayınlayarak ‘evet’ kampanyası başlattığı tüm kamuoyunun malumu. Dilmen’in bu kampanyası Türkiye çapında büyük yankı uyandırırken, kampanyaya Arda Turan, Burak Yılmaz ve Murat Boz gibi ünlü isimler de dahil oldu. Çerkezköy ve Kapaklı’da da hızla yayılan kampanyaya Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 2 okulda idarecilik görevi yürüten 3 öğretmenin de destek vermesi vatandaşların tepkisini çekti.

İDARECİLERİN SİYASİ PAYLAŞIM YAPTIĞINI BELİRTTİLER

Bölgede yaşan vatandaşların Gazetemizi arayarak, Sanayiciler İlkokulu Müdürü Alpay Arı, Sanayiciler İlkokulu Müdür Yardımcısı Bayram Akarca ve Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın’ın sosyal medya platformu Facebook’ta, Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumunda ‘evet’ oyu kullanacaklarını belirten videolar paylaştığı bildirildi.

YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜK

Gelen şikayet telefonları üzerine ilk olarak Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant olmak üzere sırasıyla Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın ve Sanayiciler İlkokulu Müdürü Alpay Arı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

KANUNU BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Gazetemiz çalışanlarının sorularını nazik bir şekilde yanıtlayan idarecilerin içinden en ilginç cevap Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’tan geldi. Nalbant’a “Sanayiciler İlkokulu ve Yıldızkent Ortaokulu idarecilerinin paylaştığı videolarla ilgili gazetemize şikayet telefonları geliyor. Bu video paylaşımları ‘memurların siyaset yapması’ olarak yorumlanıyor. Bu durum yasal mı?” dememiz üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant şu cevabı verdi: “Konuyla ilgili bilgim yok. Yüksek Seçim Kurulu’na sormak lazım.”

PAYLAŞIMLARIN SİYASİ OLMADIĞINI İFADE ETTİLER

Görüştüğümüz diğer idarecilerden aldığımız cevaplar ise, bu paylaşımların siyasi bir yönünün olmadığı, çoğu vatandaşın bu kampanyaya destek vererek video paylaştığı ve idareci kimliklerinden uzak bir şekilde bahsi geçen videoları paylaştıkları yönünde oldu.

GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN VİDEOLAR SİLİNDİ

Okul idarecilerinin siyasi içerikli video paylaştığı yönünde aldığımız şikayetler üzerine, şikayetlerde ismi geçen idarecileri arayarak (İlk olarak bağlı oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü) konu hakkındaki yorumlarını aldık. İşin ilginç yanı, telefon görüşmelerinin tamamlanmasının ardından ismi geçen idarecilerin sosyal medya hesaplarındaki videoları silmeleri oldu. Neyse ki biz videoları kaydederek işimizi garantiye almıştık.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hukukçu - 7 yıl önce
657 sayılı Kanunun tarafsızlık ve Devlete bağlılık başlıklı 7'nci maddesinde "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar" diyor.
Avatar
hülya s. - 7 yıl önce
tek kelimeyle yazıklar olsun..
Avatar
Yorum - 7 yıl önce
İyi de videoyu başlatan silmemiş ki videoyu sadece güncellemiş , siz haberinizde silmiş yazmışsınız.Daha yaptığınız haberden bile haberiniz yok :)
Avatar
Gambiya - 7 yıl önce
Ülke olarak ne kadar anlayışsız ve hazımsız olduk Yazık Oysa insanlar hakaret etmedikleri sürece görüşlerini açıklayabilir ifade edebilirler
Avatar
şengül topcu - 7 yıl önce
Bunun adı tek kelimeyle yalakalıktır ..kimlere emanet ediyoruz çocuklarımızı.
Avatar
murat ma... - 7 yıl önce
bakalım adalet bukadar delil varken nekadar işliyecek..devlet memurunun böyle bir acıklamayı böylesi bir cesaretle yapması kim nasıl izah edebilecek..
Avatar
müberra ... - 7 yıl önce
kesinlikle böyle bir acıklamaya yapabilecek cesareti bulabiliyorsa .devlet memurluğunu bırakıp siyasete girsinler .ya güvendikleri birileri var yada birşeyleri saklamak adına birilerine birşey ispat etmeye çalışıyorlar.fetö gb.
Avatar
- 7 yıl önce
şimdi haber mi yaptınız