Eylem yapan işçilere BATİS’ten destek

Kapaklı Belediyesi önünde bir süredir eylem yapan taşeron işçilere bir destek te BATİS Sendikası Çerkezköy Temsilciliği’nden geldi

Eylem yapan işçilere BATİS’ten destek
01 Kasım 2014 Cumartesi 07:58

 Kapaklı Belediyesi önünde bir süredir eylem yapan işten çıkarılan işçilere destek veren BATİS Sendikası Çerkezköy Temsilciği, konu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak işçilerin yanlarında olduğu ifade edildi.

BATİS Sendikası Çerkezköy Temsilciliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Değerli İşçi arkadaşlar; Bu broşür size, biz Tekirdağ’da bulunan Kapaklı Belediyesi’nde işine son verilen kadın işçilerin verdiği mücadeleyi anlatmak üzere hazırlandı.  Verdiğimiz mücadele ekmek kavgasıdır ve biliyoruz ki bu kavga yalnız verilmez. Siz yanımızda olduğunuzda haklı mücadelemizde kazanacağız.

 KADRO TALEP EDİYORUZ

Bizler Kapaklı Belediyesi bünyesinde çalışmakta iken işten çıkarılan ve 01.10.2014 tarihinden bu yana Belediye önünde direnen işçileriz. Bizler Kapaklı Belediyesi bünyesinde aralıksız olarak idari işler/memur statüsünde çalışmaktaydık. 30.09.2014 tarihinde taşeron firma ile yapılan ihale süresinin dolduğu bildirilerek iş sözleşmelerimize sözlü olarak son verildi. İşimize sahip çıkmak için belediye önünde oturma eylemine başladık. Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile yaptığımız tüm görüşmelerde taşeron firma ile alakamızın olmadığını, yaptığımız işin asıl iş olduğunu ve bu sebeple karolarımızın geri verilmesi taleplerimizi ilettik. O tarihten bu yana Belediye önünde taleplerimize cevap verilmesi için direniyoruz.

İŞE İADE DAVALARIMIZI AÇTIK

Kadro talebimizi içeren işe iade davalarımızı açtık. Kazanana kadar davalarımızın takipçisi olacağız.

İşçinin alnının teri kurumadan hakkı verilir. Ama işçinin bırakın hakkını vermeyi onu bir anda sorgusuz sualsiz işsiz bırakan, ücretini eksik ödeyen, sigortasını yatırmayan patronlar tüm bu hukuksuzluktan sorumludur ve hesap sorma zamanı gelmiştir. İş hakkımızı geri alana kadar da direnişimizi sürdüreceğiz. Bu zamana kadar Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile yaptığımız tüm görüşmeler de işçi düşmanı bir başkanla karşı karşıya olduğumuzu gördük. İşçilerin oylarıyla makam sahibi olanlar, işçilerin yarattıkları değerlerle zenginleşenler, onlara bu hakkı verenlerin bu hakkı geri alacağını da bilsinler.

 2 AYLIK MAAŞLAR ÖDENMEDİ

Bugün halen Belediye’de çalışan ve işten atılma çekincesiyle yanımızda olamayan taşeron işçilerin de 2 aylık maaşları ödenmedi. Taşeron sistemi işçilerin haklarını eritmeye, onları canından etmeye devam ediyor. Taşeron kısaca ölüm demektir, yoksulluğumuzun artması demektir. Taşerona hayır demek için de mücadelemize destek olun.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Bugüne kadar masamızı kaldırmak isteyenler, pankartımızı sökmek isteyenler, gelip geçerken bize olumsuz sözler sarf edenlerde oldu. Bu baskılara boyun  eğeceğimizi  ve sesiz kalacağımızı düşünmesinler.  Bu saldırılara karşı da hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz.  Siz değerli işçi arkadaşlarımızı da, kardeşlerimizi de verdiğimiz ekmek kavgasında yanımızda görmek istiyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.