‘Fleksible lazer’ yöntemi ilk kez Optimed’de

Özel Optimed Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Hakan Çakıcı tarafından tamamen kapalı yöntemle böbrek içindeki taşların lazerle kırılması esasına dayanan 'Fleksible lazer' yöntemi Çerkezköy’de ilk kez Optimed Hastanesi’nde uygulanmaya başladığı ifade edildi.

‘Fleksible lazer’ yöntemi ilk kez Optimed’de
24 Ekim 2014 Cuma 08:01

AMELİYATTAN SONRA HİÇBİR YARA KALMIYOR
Fleksible Lazer yöntemi hakkında bilgi veren Özel Optimed Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Hakan Çakıcı, “Türkiye'de sayılı merkezlerde uygulanan bu yöntem ile hastalar ameliyat sonrasında sadece 1 gün hastanede yatmakta ve ertesi gün taburcu olabilmektedir . Ayrıca ameliyat sonrasında vücutta hiçbir yara izi ya da ameliyat izi kalmamaktadır” dedi.

BAŞARILI BİR AMELİYAT GEÇİRDİ
Çakıcı konuşmasının sonunda ise, “Böbreğin doğumsal hastalıkları yada anatomik nedenlerden dolayı açık ameliyatların riskli olabileceği bazı hastalarda dahi bu yöntemle böbrek taşı tedavisi güvenle uygulanabilmektedir. Son olarak 51 yaşındaki Nazan Altıntaş isimli hastamıza uygulanan bu yöntemle hastamız başarılı bir şekilde ameliyatını olmuş ve ertesi gün sağlıklı bir şekilde taburcu olmuştur” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.