Gecekonduların yıkımı başladı

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan gecekonduların yıkımına başlandı. Zabıta ve polis ekiplerinin gözetiminde başlatılan yıkım çalışmalarında ilk etapta boş olan gecekondular yıkılacak

Gecekonduların yıkımı başladı
09 Kasım 2016 Çarşamba 12:38

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak üzerinde bulunan dere yatağındaki gecekonduların yıkım hazırlıkları sabah saat 10.00’da başladı. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin hazır bulunduğu yıkım alanına, çalışmalar başlamadan hemen önce Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Serkan Kara ile Romanlar İçin Diyalog Ağı (RODA) Genel Sekreteri Bahattin Turnalı geldi.

MAĞDURİYETİN EN AZA İNDİRİLMESİNİ İSTEDİLER

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez’le kısa bir süre konuşma gerçekleştiren ikili, gecekondularda kalan vatandaşların mağdur edilmemesini istedi. Belediye ile görüşmelerinde sadece 3 evin yıkılacağı bilgisini aldıklarını kaydeden Serkan Kara ve Bahattin Turnalı, evleri yıkılan Roman vatandaşlara barınacak bir yer ayarlanabileceğini belirtti.

2 BİN 700 TL YARDIM

Kendisinin sadece yıkım için yetkili olduğunu belirten Erez, boş olan gecekonduların yıkılacağını belirtti. Yıkımı gerçekleştirilen gecekonduların sahiplerine 2 bin 700’er TL nakdi yardım yapılacağını belirten Erez, vatandaşların mağduriyetlerini en aza indirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

YIKIM BAŞLADI

Tarafların konuşmaları tamamlandıktan sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak üzerinde bulunan dere yatağındaki gecekonduların yıkım çalışmaları olaysız bir şekilde başladı. Yıkım alanında ayrıca itfaiye ve ambulans da hazırda bekletildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.