Geçici semt pazarı Salı günleri kurulacak

Kapaklı Belediye’sinin Haziran ayı olağan Meclis Toplantısının 2. oturumu gerçekleşti.  Toplantıdan, geçici semt pazarını  Salı günleri Turgut Özel Caddesi’nin Vatan Caddesi ile Yıldız Caddesi arasında kalan kısmında kurulması kararı çıktı

Geçici semt pazarı Salı günleri kurulacak
08 Haziran 2018 Cuma 14:07

Meclis Başkan Vekili Ersin Yavuz başkanlığında yapılan Haziran ayı olağan Meclis Toplantısının 2. oturumu açılış ve yoklama ile başladı. Ardından komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri oylandı. İmar komisyonunda görüşülen İsmet Paşa, Atatürk ve Bahçelievler Mahallelerinde belirlenen toplam 50 hektar alan için hazırlanan krokilerde gösterilen sınırların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmesi ve Kentsel Dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalar hakkında halkın bilgilendirilmesi ve konunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi.

SEMT PAZARI SALI GÜNÜ KURULACAK
İmar Komisyonunda görüşülen Kapaklı Pazarcılar Derneği tarafından Belediye’ye sunulan geçici semt pazarı kurulması talebi de oy birliğiyle kabul edildi. Geçici semt pazarı Turgut Özal Caddesi’nin Vatan Caddesi ile Yıldız Caddesi arasında kalan kısmına Salı günleri kurulacak.

BELEDİYE BAŞKANINA YETKİ VERİLDİ
Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından belediyeye sunulan Pınarça Mahallesi’nde bulunan 2 adet tarlanın 10 yıllığına kiralanması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelenerek bahse olan tarlaların 2886 Devlet İhale Kanununun 35/c maddesi gereği Açık Teklif Usulü ile 10 yıllığına tarım arazisi tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması ve kira iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK
Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen bir diğer madde olan başarılı sporcuların ödüllendirilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. 5-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya’da yapılan Uluslararası Open Kick Boks Şampiyonasında Kapaklı’yı temsil eden ve 94 kiloda 1. olan Ahmet Şimşek’in 1 tam altın, 63 kiloda 2. olan Ömer Değirmenci’nin 1 adet yarım altın, 52 kiloda 3. olan Furkan Arda’nın 1 adet çeyrek altın ve 47 kiloda 3. olan Emre Bayram’ın 1 adet çeyrek altın ile ödüllendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

SÜLOĞLU BELEDİYESİNE KAMELYA VE MASA GÖNDERİLECEK
Mecliste ayrıca Edirne’nin Süloğlu Belediye Başkanlığı tarafından mesire alanlarında kullanılmak üzere kamelya ve masa talebinin karşılanmasının uygun olacağı oy birliğiyle kabul edildi.

EK BÜTÇE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen ‘Bütçede tertibi bulunduğu halde ihtiyaca yetmeyeceği anlaşılan bütçe tertibine mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmenliğinin 37. maddesine göre ek bütçe yapılması” kararı oy çokluğuyla kabul edildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.