Geleneksel pilav gününün üçüncüsü gerçekleşti

Çerkezköy Lisesi ile Ortaokulu mezunları Pilav Günü’nde bir araya gelerek eski günleri yad ettiler ve Çerkezköy Lisesi’nden mezun olan arkadaşları ile hasret giderdiler

Geleneksel pilav gününün üçüncüsü gerçekleşti
18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:56

 ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy Lisesi ile Çerkezköy Ortaokulu’nun eski yeri olan Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu Bahçesi’nde düzenlenen Pilav Günü’ne dönemin idareci, öğretmen ile mezun öğrencileri katıldı. Dönemin öğrencileri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gülşah Avcılar, Engin Camcı, Mine Zahide Öztürk ve Serdan Şuraz'dan oluşan Tertip Komitesi’nin ev sahipliğini yaptığı programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi de katıldı.

 

ÇERKEZKÖY LİSESİ ARŞİVLERDE YER ALIYOR

 

Program öncesi Tertip Komitesi Üyeleri misafirlerini tek tek karşılayarak, misafirleriyle yakından ilgilendiler. Açılış konuşmasını tertip komitesi adına Gülşah Avcılar gerçekleştirdi. Programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Avcılar "Bildiğiniz üzere Çerkezköy Lisesi artık yok. Ama bizler varız. 1961 yılında üzerinde bulunduğumuz bu alan okul yeri olarak tahsis edilerek, 1963 yılında ortaokul, 1977 yılında lise olarak eğitim öğretime başlarken 1982 yılında talebe yeterli cevap veremeyince ek bina yapılmasına karar verilmiş. Rahmetli Hikmet Uğraş, Mustafa Çelebi, Arif Gabralı, Hasan Sezgin, subay astsubay eşleri, sanayiciler derneği, bir çok usulü tamamen yerel imkanlarla o günkü parayla altı milyona ek binanın yapımı gerçekleştirilmiş ve 1983-84 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmiş. 1988 yılında Pakize Narin Lisesi'ne devredilene kadar eğitim sürüyor. Daha sonra da Çerkezköy Lisesi arşivlerde yerini alıyor" dedi.

 

ÇERKEZKÖY LİSESİ ADINI YAŞATMA DÜŞÜNCEMİZ DEVAM EDİYOR

 

Gülşah Avcılar'ın konuşmasını sonlandırmasının ardından Kaymakam Metin Kubilay bir konuşma gerçekleştirdi. Kubilay, "Bugün üçüncüsü yapılan geleneksel pilav gününe ikinci kez katılmaktan dolayı son derece mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İkinci kez yapılan pilav gününün 2013 Ekim ayında etkinlikte konuşulduğu üzere Çerkezköy Lisesi adını taşıyan okul talebi ile ilgili olarak o zaman belirttiğim hususlarda bir kez daha ifade etmek isterim ki bu düşünce devam ediyor. Ambardere'de yapılan Orta öğretim kampüsü projemizde biz bütün liselerimizi bir eğitim kampüsüne yapma düşüncemiz olduğunu ifade etmiştim. O düşüncemizi projelendirdik ve hayata geçirdik. Milli Eğitim Bakanlığına yer tahsis edildi. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Sizlerin de katkılarıyla bu projemizi hayata geçirebileceğimizi ümit ediyorum" dedi.

 

ARTAN BİR KATILIM OLDUĞUNU GÖRÜYORUM

 

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Kubilay, "Başta Gülşah hanımefendi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Mezunlar arasında gerek iş gerek sosyal hayatta çok iyi mezunlar vermiş olan okulumuzu bu şekilde bir araya gelerek birlik ve beraberliği daha da çok sağlamaktasınız. Umut ediyorum ki bu önümüzdeki yıllarda da devam eder. Artan bir katılım olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

 

KÖYLER DAHİL 13 OKUL VARDI

 

Kaymakam Kubilay'ın ardından ise dönemin Okul Müdürü Hüseyin Güngör Gökçe bir konuşma gerçekleştirdi. Gökçe şu ifadelere yer verdi; "Biz yıllarca bu kürsüde sizlere ve diğer arkadaşlarınıza hitap etme imkanı bulduk. Bizler konuştuk sizler dinlediniz. Bugün bizim susup sizin konuşma zamanınızdır. 1970 yılında Çerkezköy Ortaokulu'nda göreve başladım. Çerkezköy'e geldiğimde 3 bin 800 nüfus vardı. Köyler dahil toplam 13 okul vardı. Görev yapan öğretmen sayısı 36'ydı. Şimdi ise en ufak okulumuzda 36 öğretmenden fazla görev yapan var. Okulumuz 1964 yılında faaliyete geçmiştir"

 

MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

 

Programda konuşmaların ardından davetliler, Çerkezköy Lisesi mezunlarından Yurdaer Yayyiğit’in oluşturduğu Grup Doğuş, Musti’nin sahnesi ve O Ses Türkiye yarışmacılarından Feyyaz Şerifoğlu eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Programda ayrıca davetlilere pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

 

Haber: Uğur Can AVCILAR

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.