Genç Erzurumlular haksızlığa göz yummayacak

Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği yönetimi son günlerde Filistin’de meydana gelen katliam olaylarını kınamak adına basın açıklaması düzenlediler. İsrail’i lanetleyen miting de konuşan Dernek başkanı İlyas Akın, “Dünyanın birçok yerinde ölenler neden hep Müslümanlar oluyor. Unutmayın kardeşi, anası, babası katledilen bir insanın ahı sizi rahat bırakmaz. Bugün sessiz kaldığınız, görmezden geldiğiniz bu katliamların ahı sizi rahat bırakmayacaktır. Küffara destek çıkan oluyor da, Gazze’ye niye sahip çıkmıyoruz. Gazze’de çocuklar yetim, babalar acılı, anneler çaresiz. Allah zalimin zulmünü yarına bırakır ama yanına bırakmaz. Unutmayalım ki haksızlığa göz yuman haksızlığı yapan gibidir. Elhamdülillah biz haksızlığa göz yummayacağız” dedi.

Genç Erzurumlular haksızlığa göz yummayacak
22 Temmuz 2014 Salı 07:52

 
FİLİSTİN İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği yönetimi, Filistin’de meydana gelen insanlık dışı olaylara dikkat çekmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi önünde basın açıklaması düzenleyerek, yaşanan olaylarda hayatlarını kaybeden çocuktan yaşlısına kadar tüm vatandaşlar için Kuran Tilaveti okuyarak dua ettiler. Saat 18.00’da düzenlenen destek mitinginde ‘Filistin için ölmeye hazırız’ pankartı açılırken, dernek üyesi Hafız Selim Akbulut tarafından Kuran Tilaveti okunarak dua edildi.
DUANIN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPILDI
Filistin’de hayatını kaybeden çocuğundan yaşlısına tüm vatandaşlar için okunan duaların ardından açıklama yapan Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Başkanı İlyas Akın, “Dünya insanlık ölüyor, Taksim’den 9 saat canlı yayın yapan CNN Türk, bu insanlar katledilirken neredesin. Kanla beslenen ve kendilerini insan hakları savunucusu olarak gören Avrupa, insanlara katliam yapılıyor neredesin. Ey Avrupa, okyanusta mahsur kalan balina için dünyayı ayağa kaldıran insanlar sizler değil miydiniz. Türkiye’de tek görevi halkı korumak olan polisin halkına su sıkıyor diye Türkiye’de katliam yapıyor diyen siz değil miydiniz” diye konuştu.
ZULME SESSİZ KALAN DİNSİZ ŞEYTANDIR
Filistin’de, Gazze’de, Arakan’da Kerkük’te ve Musul’da Müslümanlara katliam yapılırken zulme sessiz kalanlar neredesiniz diyerek açıklamasına devam eden Akın, “Ben Müslümanım diyen Müslümanlar, Müslüman devlet büyükleri Allah rızası için gemileri yakın artık. Allah yarın bu katliamın sebebi olarak Müslümanların sessiz kalmalarını, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen Müslümanlardan soracak. Ey Müslümanlar, iki yüzlü Avrupa’dan iki yüzlü batıdan, iki yüzlü Hristiyanlardan, iki yüzlü Ermenilerden, iki yüzlü Yahudilerden ve iki yüzlü çıkarcı Müslümanlardan medet ummayın ve artık Allah rızası için uyanın. Zulme sessiz kalan dinsiz şeytandır diyen peygamberimizin bedduasına maruz kalmayın. Bugün bu iki yüzlülere, bu katil ve soysuzlara sessiz kalırsanız yarın aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız” dedi.
KATLİAMLARIN AHI SİZİ RAHAT BIRAKMAYACAK
İlyas Akın konuşmasının devamında 14-15 ağaç için Türkiye’yi ayağa kaldıranların katliama uğrayan Müslümanların korunmaya çalışılan ağaç kadar değerleri yok mu? diyerek, “Niye bu insanlar için eylem yapıp sokaklara dökülmüyorsunuz. Bu insanlar için sokaklara dökülürseniz tüm insanlık sizinle beraber olur ve sizleri alnınızdan öperler. Dünyanın birçok yerinde ölenler neden hep Müslümanlar oluyor. Unutmayın kardeşi, anası, babası katledilen bir insanın ahı sizi rahat bırakmaz. Bugün sessiz kaldığınız, görmezden geldiğiniz bu katliamların ahı sizi rahat bırakmayacaktır” açıklamasında bulundu. 
HAKSIZLIĞA GÖZ YUMMAYACAĞIZ
Ramazan ayının rahmet ve mağfiret ayı olduğunu sözlerine ekleyen Akın, şunları söyledi; “Bizler evimizde rahat bir şekilde orucumuzu açıyor, sahura ise davullar eşliğinde kalkıyoruz. Filistin bombalarla yatıp kalkıyor kanayan yaramız Gazze küffar çoluk çocuk demeden bombalanıyor. Artık uyanma zamanı gelmedi mi? Cihatsa cihat olmalı, Gazze ağlıyor İslam alemi uyumaya devam ediyor. Bugün Filistin yarın Türkiye artık Yahudilerin Gazze’den elini çekmesini istiyoruz. Küffara destek çıkan oluyor da Gazze’ye niye sahip çıkmıyoruz. Gazze’de çocuklar yetim, babalar acılı, anneler çaresiz. Allah zalimin zulmünü yarına bırakır ama yanına bırakmaz. Unutmayalım ki haksızlığa göz yuman haksızlığı yapan gibidir. Elhamdülillah biz haksızlığa göz yummayacağız. İnneddine İnnallahil İslam Allah nezdinde hak din İslam’dır”
VATANDAŞLAR DA DESTEK VERDİ
Yapılan açıklamaların ardından Çerkezköy Genç Erzurumlular derneği üyeleri ile kendilerine destek veren vatandaşlar belediye meydanından ayrıldılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.