Gençlik yürüyüşünde bir araya geldiler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gençlik yürüyüşü düzenlendi.

Gençlik yürüyüşünde bir araya geldiler
20 Mayıs 2016 Cuma 10:29

YÜRÜYÜŞ KAZAK GÖLÜNDE SON BULDU

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlayarak Kazak Gölü’nde son bulan yürüyüşe Kapaklı İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe jandarma Komutan vekili Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Serpil Özsoy, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, Mal Müdürü Vekili Nurgül Tanır, Siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kazak gölünde son bulan yürüyüşün ardından gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Kaymakamımız ilçemize geldiği günden bu yana büyük katkılar sağladı. Bugün gençlik yürüyüşümüzün 2.’sini gerçekleştirdik. Yaklaşık 3 kilometrelik bir yol kat ettik. Bizler tarihimizi unutmamamız gerekiyor. 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk Samsun’a çıktı. Bu tarihte padişah kuşatma altındaydı. Bir çakısı dahi olmayan bir milletle Atatürk kurtuluş savaşını gerçekleştirdi. Ülkemizde şuan ezanlar susmuyorsa bunu başta ulu önder Atatürk’ümüze borçluyuz. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

BİRLİĞE VE BERABERLİĞE SAHİP ÇIKMALIYIZ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise yaptığı konuşmasında, “İlçemizde sizler gibi genç bir ilçe. Geçen yıl Gençlik yürüyüşümüzün ilkini düzenledik. Bu yılda 2.si ile yine birlikteyiz. Bu yürüyüşü Atatürk’te 1919’da başlatmıştı. Biz bu yürüyüşü yaparken bir nevi o yürüyüşü tekrar canlandırıyoruz. Türk milletinin istiklal yürüyüşü devam ediyor. Siz gençlerin omuzlarında bu bayrak yükselmeye devam edecek. İnşallah siz bu bilinçle yetişmeye devam edeceksiniz. Türk milletinin milli birliğine, beraberliğine sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER MİNİ KONSER VERDİ

Konuşmaların ardından program halk oyunları gösterisi ile okullar arası düzenlenen sokak basketbolu turnuvası finalinin oynanması ile devam etti. Finalde rakibi Gazi İlkokulu’nu yenen Mehmet Elfide ilkokulu şampiyon oldu. Turnuvada 2. Gazi ilkokulu, 3. İse Kapaklı Çok Programlı Lisesi oldu. Turnuvada derece girenlere ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından verildi. Program öğrencilerin vermiş olduğu mini konser ile sona erdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.