Genel Merkez Öge’yi Aday gösterdi

AKP Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği toplantıda Pazar günü yapılacak olan kongreye Genel Merkezi’nde kanaati doğrultusunda Abdullah Öğe ile gideceklerini açıkladı

Genel Merkez Öge’yi Aday gösterdi
04 Aralık 2014 Perşembe 07:55

 AKP Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği toplantıda Pazar günü yapılacak olan kongreye Genel Merkezi’nde kanaati doğrultusunda Abdullah Öğe ile gideceklerini açıkladı.
 
 İl Başkanı Ahmet Akçay’ın Abdullah Öğe’yi açıklaması bir tarafta sevinç ile karşılanırken, bir taraftan da tepki ile karşılandı. İlçe Başkan Adaylarından Mehmet Can Danyeli, İl Başkanı Ahmet Akçay’a Pazar günü yapılacak olan kongrede İlçe Başkanlığı’na Aday olacağını açıklarken, Danyeli’ni ikna turları şuana kadar sonuçsuz kaldığı ifade ediliyor.
 
Şimdi gözler Pazar günü yapılacak olan kongreye çevrildi. İlçe kongrelerinde tek aday isteyen Genel Merkezin Çerkezköy’de olası yarışa izin verip vermeyeceği merakla beklenirken, iki liste çıkması durumunda kongrenin iptal edilmesinin kuvvetli bir ihtimal olduğu belirtiliyor.
 
 
7 Aralık’ta gerçekleşecek olan AKP Çerkezköy İlçe Kongresi için geri sayım devam ederken, kongreye Abdullah Öge ile gidileceği açıklandı. AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen AKP Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, saat 16.00’da basın toplantısı yapılacağını İlçe Teşkilatı’na bildirirken saat 16.15’de teşkilata geldi. Akçay’ın İlçe Teşkilatına gelmesinin ardından basın mensupları toplantının başlayacağını beklerken bir anda mülakata çağrılan adaylarla özel bir görüşme yapılacağı ifade edilerek yaklaşık 15 dakika daha basın mensupları bekletildi.

YAŞAMLARI BOYUNCA MUTLU OLMALARINI TEMENNİ EDİYORUM
 
Yapılan özel görüşmelerin ardından basın açıklamasını başlatan İl Başkanı Akçay, ilk olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında konuşarak, “Nüfusumuz içinde engelli vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 10’u tekabül ediyor. Bu günlerini daha engelsiz yaşamları için çalışmalarımızı yapıyoruz ve gayretimiz bu yöndedir. Bundan sonrada onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü imkanı seferber etme gayreti içinde olacağız. Bu vesileyle de günlerini tekrardan kutluyorum. Yaşmaları boyunca da mutluluklar diliyorum” dedi.
 
AKP’YE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
 
Toplanma sebeplerinin kongre süreci olduğunu ifade eden Ahmet Akçay, “İlçe kongrelerimizi yapıyoruz ve Pazar günü de inşallah Çerkezköy’ümüzde ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’un iştiraki ile gerçekleştireceğiz. Bundan öncesinde de Genel Merkezimizin de kanaati olarak önceden paylaştığımız gibi istişarelimizi, araştırmalarımızı ve tartışmalarımızı bir nevi kavgamızı baştan yapıp tek liste aday şiarıyla kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde AKP’ye yakışır vakar ve inanç heyecan içinde Çerkezköy kongremizi gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.
 
BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
 
Çerkezköy ile ilgili uzun ve kapsamlı araştırmalar yapıldığının altını çizen Akçay, “Daha iyi nasıl yol yürürüz bu bayrağı bir adım daha nasıl ileri götürürüz hepimiz bunun derdindeyiz. Bu değerlendirmeler neticesinde de bir karar verildi. Teşkilat Başkanımızla son görüşmemizde de Genel Merkezimizin kanaatini paylaştılar bizde bu vesileyle sizlerle birlikte olduk. Öncelikle ben kuruluşundan bugüne bu teşkilatlarda emeği geçen İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bize yakışır şekilde birlik beraberlik içinde bu yolculuğumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
 
ALLAH YOLUMUZU VE BAHTIMIZI AÇIK ETSİN
 
Mevcut ilçe Başkanı Reşat Bahar’a özellikle teşekkür eden Ahmet Akçay, “Kendisinden Allah razı olsun. Siyaset uzun soluklu maraton koşusu inşallah beraber yol yürüyeceğiz. Değerlendirmeler neticesinde Abdullah Öğe ile devam etme kanaati hasıl oldu. Hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu Çerkezköy’ümüze, ilimize ve ülkemize hayırlı olur. 2015 seçimlerinde de en iyi neticeyi almak için canla başla çalışacağız. 18 Ocak tarihinde de genel başkanımız başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı il kongresini gerçekleştireceğiz. Temennimizi duamızı tekrar ediyoruz. Yolumuz uzun Allah yolumuzu ve bahtımızı açık etsin, yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
 
REŞAT BAHAR ÇERKEZKÖY’DE REŞAT BAHAR’DIR
 
İş Başkanı Ahmet Akçay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar ise, “Abdullah kardeşime hayırlı olsun ama şunun herkesin bilmesini istiyorum ki, benim görev yaptığım süre içinde partimizin almış olduğu oylar hep yüksek oldu. Ben Teşkilat Başkanıma gerekçe söylemesini istedim ama gerekçe söyleyemiyoruz dedi. İl Başkanım da dahildir bir kusurun yok hep başarılı oldun ama böyle olması gerekiyor denildi. Bunun yukarıdan, söyleyemediği nedenlerden dolayı bakanlarımıza kadar oradan baskı olduğunu ve bunu da yaptıranın kim olduğunu biliyorsunuz söylememe gerek yok. Bana İl Başkan Yardımcılığı, Birim Başkanlığı ve yönetim teklif edildi ben kabul etmedim. Önce il Başkanımız bu teklifte bulundu sonrasında da Teşkilat Başkanımız İl Başkan Yardımcılığını teklif etti, ben kabul etmedim. Reşat Bahar Çerkezköy de Reşat Bahar’dır, Tekirdağ da kimse tanımaz teşekkür ettim. Bundan sonra Abdullah kardeşimiz ile yol devam edilecek, hayırlı olsun” dedi.
 
GEREKÇE GÖSTERİLMEDİ
 
Basın mensuplarının ’Kırgınlık söz konusu mu?’ sorusunu da cevaplandıran Bahar, “Kırgınlık söz konusu tabi ki var, bir mazeret yok. Görevin devamının verilmemesinin bir gerekçesi yok. Mahkeme bile bir gerekçeye dayanılarak bitirilir ama biz gerekçeye dayanılmadan ve bir başkan yardımcılığı verildiği halde bu şekilde takdir gördük bizde bunu kabul etmiyoruz. İl Başkanlığı da teşekkür ediyoruz dedik. Görevimizi burada noktalayacağız. Ak Parti de belki ileriki tarihlerde başka bir görevde yer alırız inşallah” açıklamasında bulundu.
 
YAPILAN AÇIKLAMANIN YANLIŞ ANLAŞILMASINI İSTEMİYORUM
 
Reşat Bahar’ın yaptığı açıklamanın ardından bir kez daha konuşan AKP İl Başkanı Ahmet Akçay, konuşulanların yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi adına açıklama yaptığını ifade ederek, “Birilerinin Genel Merkeze, Teşkilat Başkanımıza baskı yaptığı yönünde ki sözleri bence doğru ve kabul edilebilir bir şey olmadığını düşünüyorum. Süleyman beyin de böyle bir duruma prim vereceğini düşünmüyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
DANYELİ ISRARCI
İl Başkanı Ahmet Akçay’ın Abdullah Öğe’yi açıklaması bir tarafta sevinç ile karşılanırken, bir taraftan da tepki ile karşılandı. İlçe Başkan Adaylarından Mehmet Can Danyeli, İl Başkanı Ahmet Akçay’a Pazar günü yapılacak olan kongrede İlçe Başkanlığı’na Aday olacağını açıklarken, Danyeli’ni ikna turlarının şuana kadar sonuçsuz kaldığı ifade ediliyor.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

 


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ogün - 9 yıl önce
hayırlı olsun şimdi yalakalar yeni başkanın etrafında dolaşıyorlardır
Avatar
bu il başkanı ile başarı gelmez - 9 yıl önce
ak parti ilimizde mahalesef entrikacıların eline düştü
Avatar
pimapenci - 9 yıl önce
nerden bulmuşlar bi herifi kimse sevmez bu adamı aakpz orla çerkez köyde başarısız olmaya çalışıyor o zaman
Avatar
ya ya ya - 9 yıl önce
hay allah nasıl iş bu anlamadım hatırlamıyorum,