Gıda Denetimleri titizlikle devam ediyor

Çerkezköy Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda denetimi titizlikle devam ederken, 2007 yılı ilk altı ayı içinde proğramda olan 530 satış noktasını 556 kez, yine programda olan 325 adet toplu tüketim yerleri 340 kez, proğramda olan 50 üretim yerinde de 116 kez denetleme yapılarak, toplam 1007 işyeri denetlendi.

Gıda Denetimleri titizlikle devam ediyor
18 Temmuz 2007 Çarşamba 08:26

Amaçlarının idari para cezası vermekten ziyade gıda koteksine uygun ürünlerin sağlıklı üretilmesi ve tüketime sunulmasını sağlamak olduğunu belirten Çerkezköy Tarım İlçe Müdürü Recep Demirbağ, "İlçemizde gıda denetimleri titiz bir şekilde devam etmektedir. Özellikle üretim yerlerinin (ekmek fırını, tabldot, un ve unlu mamüller vb. yerer) denetimleri başta olmak üzere satış yerleri olan market, bakkal, büfe, kantin, kreş, kasap, tavukçu, sadakaçı gibi yerler ve toplu tüketim yerleri olan lokanta, fabrika, yemekhane, restaurant, pastane gibi yerler olmak üzere 2007 yılı proğramına bağlı olarak ilk altı ay içerisinde, programda 530 satış noktasından 556'sı, yine programda 325 adet olan toplu tüketim yerlerinden 240 tanesi ve proğrama göre 50 üretim yerinden ise 116'sında denetleme yapılmıştır.

Proğram gereği satış yerleri, toplu tükemi yerleri 1 kez, üretim yerleri ise en az 2 kez denetlenme mecburiyeti vardır. Görüldüğü gibi satış yerlerinde ve özellikle risk teşkil eden üretim yerlerinde 2 kez denetlenmiş, bazı yerler ise 3 kez denetlenmiştir. İdari para cezası olarak üretim yeri olan 15 adet işyerine, toplu tüketim yeri olarak1 işyeri ve satış yeri olarak 10 adet işyerine idari para cezası uygulanmıştır.

Üretim yerlerinde, Tarım İl Müdürlüğü'nün izni olmadan hiçbir işletmeye 5179 sayılı kanunun ilgili maddelerine göre üretim yapmasına müsade edilmemektedir. üretim izni olan işletmelerde ise işyeri hijyeni, çalışanların portör mayenelerinin yapılıp yapılmadığına, üretimde kullanılan alet ve ekipmanların hijyenliğine bakılıyor ve denetimle ilgili personel tarafından öncelikli olarak eğitim amaçlı bilgiler veriliyor.

Üretim yerleri hariç olmak üzere işyerlerinde 1. ve 2. denetlemelerde genellikle bilgilendirme yapılıyor ve görülen eksikliklerin ve bu eksikliklern giderilmesi için belli bir süre veriliyor. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bizim amacımız idari para cezası vermekten ziyade gıda koteksine uygun ürünlerin sağlıklı üretilmesi ve tüketime sunulmasıdır. Bundan sonra da denetimlerimiz sıklıkla devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.