Gümüşhaneliler Dayanışma Gecesi’nde buluşacak

Geçtiğimiz günlerde yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile adını Tekirdağ Gümüşhaneliler derneği olarak değiştiren Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği Cumartesi akşamı Lemar Düğün Salonu’nda Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi düzenliyor

Gümüşhaneliler  Dayanışma Gecesi’nde buluşacak
28 Kasım 2014 Cuma 07:57

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği olarak ismini değiştiren eski Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği’nde bir basın toplantısı düzenleyen Tekirdağ Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu, Çerkezköy dışında Tekirdağ’ın hiçbir ilçesinde Gümüşhaneliler  Derneği’nin faal olmadığını belirterek, “Tekirdağ’da yaşayan hemşerilerimizi temsil etmek adına Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği’nin ismini Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği olarak değiştirdik. Derneğimizin merkezi Çerkezköy olacak. Aynı isimle Şube kurmak isteyen hemşerilerimiz Derneğimizden izin alacaklar. Derneğimizin ismi başta Tekirdağ’da yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere vatana, millete hayırlı olsun” dedi.

Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği olarak önceden sadece Çerkezköy ve civarındaki hemşerilerine hitap ettiklerini, şimdi ise Tekirdağ’da yaşayan tüm hemşerilerine hitap edeceklerini ifade eden Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu, “Önceden sadece Çerkezköy’deki hemşerilerimize ulaşmak olan misyonumuz artık Tekirdağ genelinde yaşayan hemşerilere ulaşmak olarak değişmiştir. İnşallah bunu başaracağız. İlimizde yaşayan hemşerilerimize ulaşarak, onları Derneğimizin çatısı altında toplayacağız, birleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İKİ MEMLEKETİMİZ VAR BİZİM

Doğdukları yerin Gümüşhane olduğunu fakat yaşamlarını ikame ettiği, doydukları yerin ise Tekirdağ olduğunu vurgulayan Tekirdağ Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu, “Tekirdağ’da yaşayan Gümüşhanelilerin birinci memleketi Gümüşhane ise ikinci memleketi ise Tekirdağ’dır. Birisi doğduğumuz ve büyüdüğümüz yer, diğeri ise yaşadığımız, işimizin olduğu, doyduğumuz yerdir. Hedefimiz Gümüşhaneli hemşerilerimizi Tekirdağ’da bir araya getirerek, doğduğumuz yerin adını yaşatmak, örf, adet, gelenek, görenek ve ananelerine sahip çıkmaktır” diye konuştu.

DAYANIŞMA GECESİ YARIN YAPILACAK

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği olarak Cumartesi günü  19.00 ile 24.00 saatleri arasında Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi düzenleyeceklerini ifade eden Tekirdağ Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu, “Gecemizde Gümüşhane yöresine ait davul zurna ekibi, folklor gösterileri olacak. Ayrıca yerel sanatçılarımızdan Cemal Kaya ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Tülay Macıra sahne alacak. Yarın saat 19.00’da yapılacak olan gecemiz yemekli olup, davetiye ile takip edilebilecek. Ayrıca gecemiz Tek Rumeli TV kanalından canlı yayınlanacak” ifadelerini kullandı.

GECEYE KATILIMIN YÜKSEK OLMASI BEKLENİYOR

Yarın yapılacak gece ile ilgili Tekirdağ ve Gümüşhane Milletvekillerinin yanı sıra Valilerinin, Belediye Başkanlarının, sivil toplum örgütü temsilcilerinin davet edildiğini belirterek, “Gecemize hemşerilerimiz ve Tekirdağ halkı da davetlidir. Onlar ile bir arada olmaktan büyük mutluluk ve onur duyacağız” diyerek geceye herkesi davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.