Gürbüz; ‘Kendi evlatlarım dahil bu vatana kurban olsunlar’

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından Şehit aileleri ile gazi ve yakınlarına iftar yemeği programı düzenlendi. Kapaklı Lidya Wedding Garden Açıkhava Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Kaymakam Gürbüz, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet var olacağını ifade ederek, “Kendimiz için söylemek riya olur belki ama kendi evlatlarımda dahil bu vatana bu millete kurban olsunlar. Zor günler geçirdi ülkemiz ve hala geçirmeye devam ediyoruz. Ama birlik beraberliğimizi hele ki bu mübarek ay olan ramazan ayında asla unutmamak, her zaman el üstünde tutmak gerekir diye düşünüyorum” dedi

Gürbüz; ‘Kendi evlatlarım dahil bu vatana kurban olsunlar’
02 Temmuz 2015 Perşembe 17:12

 İFTAR PROGRAMI LİDYA WEDDİN GARDEN DA DÜZENLENDİ

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, şehit aileleri, gazi ve yakınlarına yönelik iftar yemeği programı düzenledi. Kapaklı Lidya Wedding Garden Açıkhava Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün yanı sıra Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yargılan ile şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

ASKERİNİ KURTARMAK İSTERKEN İKİSİ DE ŞEHİT OLDU

İftar yemeğinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Her yıl ramazan ayında şehit ve gazi ailelerimize bir kere iftar yemeği adet edinmişimdir. Bir iftar da daha bir araya geldiğimiz için sevinçliyiz ama bu sevinci de buruk bir şekilde yaşamaktayız. Şehit ailelerimizin gözlerinin içine baktığımızda hala o evlat acılarını görmemek mümkün değil. Bugün bir şehit kardeşimizi de toprağa defnettik. Kendisi Saray ilçemizin Sefaalan köyünden Kapaklı ilçesinde ikameti bulunan Zafer Can kardeşimizdi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hakkari de Uzman onbaşı olarak görev yaparken yine bir kahramanlık göstermek üzere suda boğulmak üzere olan bir erimizi kurtarmak üzere dereye atlayınca maalesef her ikisi birden şehit oldular. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

CENABI ALLAH KİMSEYİ EVLAT ACISI İLE SINAMASIN

Bir toprağın vatana dönüşmesi için şehitlerin kanının dökülmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Gürbüz, “Birilerinin kurban olması gerekiyor ve onlarda şehitlerimizdir. Ama o ateş de düştüğü yeri yakıyor. Her ne kadar hepimiz çok üzülüyorsak da şehitlerimizin anne babalarının kardeşlerinin üzüntüsünü anlayamaya çalışmakla birlikte biliyoruz ki çok büyük bir üzüntü. Cenabı Allah kimseyi evlat acısı ile sınamasın” diye konuştu.

RAHMET VE MİNNETLE ANDI

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz konuşmasının devamında ise, Gazilerimiz kahramanlıklarını ispat ettiler ve vücutlarındaki yaraları onların en büyük nişanlarıdır diyerek şöyle devam etti; “İstiklal savaşında ki şehitlerimiz ve rahmete kavuşmuş gazilerimiz var. Onları da bir kere daha rahmetle anıyorum. Bu devleti bize armağan eden bugün huzurlu bir şekilde yaşamamızı sağlayan başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, bugüne kadar verdiğimiz bütün şehitlerimiz, hayatını kaybetmiş bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyorum”

EVLATLARIM DAHİL BU VATANA KURBAN OLSUNLAR

Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet var olacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Gürbüz, “Bu cesareti ve özgüveni inşallah her zaman göstereceğiz. Belki söylemek kolay ama ben kendi evlatlarım için söyleyeyim. Kendimiz için söylemek riya olur belki. Kendi evlatlarımda dahil bu vatana bu millete kurban olsunlar. Zor günler geçirdi ülkemiz ve hala geçirmeye devam ediyoruz. Ama birlik beraberliğimizi hele bu mübarek ay olan ramazan ayında asla unutmamak, her zaman el üstünde tutmak gerekir diye düşünüyorum. Rabbimden bu bereketli ayı ülkemizin birliğine, beraberliğine vesile kılmasını diliyorum. 78 milyon insanıyla 7 bölgesiyle bir yek vücut olarak Türkiye cumhuriyetinin ilelebet yaşamasını diliyorum. Bu yemeğe geldiğiniz ve bizleri bir araya getirerek mutlu ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yargılan Kaymakam Gürbüz’e teşekkür plaketi takdim etti. Mehmet Ali Gürbüz, plaketi almasının ardından Yarlıgan’a teşekkür ederek plaketi hak etmediklerini ifade etti. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.