Halk Eğitim Merkezi etkinlikleri devam ediyor

Dün Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda açılan sergi ile başlayan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Etkinlikleri bugün Pınarça Kurslar Sergisi ve Türk Halk Oyunları Gösterisi ile devam edecek

Halk Eğitim Merkezi etkinlikleri devam ediyor
15 Haziran 2011 Çarşamba 00:00


Dün Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda açılan sergi ile başlayan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Etkinlikleri bugün Pınarça Kurslar Sergisi ve Türk Halk Oyunları Gösterisi ile devam edecek. Etkinlikler hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Yetkilileri, etkinlikler boyunca, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı çalışmaların yer alacağını belirtirken, kursların amaçları ve diğer etkinliklerin içeriği hakkında bilgi verdi. Yetkililer ayrıca, tüm vatandaşları bu akşam sergilenecek ve 8 ayrı yöreden oyunların yer aldığı Halk Oyunları gösterisine de davet etti.
274 KURS AÇILDI
Açılan sergilerde dekoratif ahşap süsleme, elde kurdele işi, yatak örtüsü dikimi, kadın giyim dikimi, takılar, resim çalışmalarının sergilendiğini söyleyen yetkililer, sosyal kültürel kurslar dışında 3 bin 907 kursiyerin şuana kadar sertifika aldığı kaydederken, açılan 274 kursa 6 bin 548 kursiyerin katıldığını söyledi.
YILLAR SONRA VELİKÖY VE PINARÇA’DA KURS AÇILDI
Veliköy’de bağlama, yatak örtüsü dikimi, elde kurdele işi, Pınarça’da elde kurdele işi, kadın üst giyim dikimi, Kapaklı’da elde kurdele işi, yatak örtüsü dikimi kursları açıldığını ifade eden yetkililer, ayrıca kurs açılan tüm beldelerde ‘Kasnak sallayarak makine dikişi’ kursu da açıldığını kaydetti. Yetkililer, Pınarça ve Veliköy’de yıllar sonra kurs açıldığına da dikkat çekerken, kursların sadece Karaağaç’ta açılmadığını hatırlatarak, bunun sebebinin de uygun yer bulunamaması olduğunu söyledi.
EKONOMİK KATKI SAĞLARKEN BİR YANDAN DA SOSYALLEŞMEYİ SAĞLIYOR
Halk Eğitim Merkezi yetkililer, kursiyerlerin kursların ardından yaptıkları çalışmaları istedikleri takdirde satıp gelir elde edebileceklerini de belirtirken, bir amaçlarının da kursiyerlerin bu şekilde ev ekonomilerine katkı sağlaması olduğunu dile getirdi. Kurslardaki bir amaçlarının da kursiyerlerin sosyalleşmesi olduğunu vurgulayan yetkililer, "Sosyal hayat özellikle bayanlar için sadece evden ibaret değil. Kursiyerler kurslar sayesinde çevreyle ilişkilerini geliştirebiliyorlar. Evde televizyon başında zaman geçirmek yerine bu çalışmalara katılarak sosyal çevre ediniyorlar" diye konuştu.
HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ’NDE 8 FARKLI YÖRENİN OYUNU SERGİLENECEK
Bu akşam sergilenecek Türk Halk Oyunları Gösterisi’nin etkinliğin önemli noktalarından birini oluşturduğuna dikkat çeken yetkililer, 250’ye yakın kursiyerden oluşan 13 ekibin 8 farklı yörenin oyunlarını sergileyeceğini belirterek, "Trakya’daki Halk Eğitim Merkezleri’nde genel olarak bir ya da iki yöre çalışılır. Ancak bizde Antep’ten Aydın yöresine, Kafkas yöresinden Üsküp yöresine birçok oyun mevcut. İzlemeye gelen herkes, özlemini duyduğu yörenin oyunlarını izleme fırsatı bulacak. Çerkezköy Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleşecek ve ücretsiz olan etkinliğimize herkesi davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.