Hastane için 30 Ağustos sözü de tutmadı!

Çerkezköy’de yapımı devam etmekte olan yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatında ’30 Ağustos’ta açılacak’ sözü de tarihe karıştı. Nisan ayında hastanede bir takım incelemelerde bulunmak üzere Çerkezköy’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan temel atma töreninde ‘23 Nisan 2015’te hizmete açılacak’ sözünü verdiği hastane için bu kez yeni tarih vermiş ve Müezzinoğlu hastanenin 30 Ağustos’ta hizmete açılacağını söylemişti

Hastane için 30 Ağustos sözü de tutmadı!
28 Ağustos 2015 Cuma 11:18

30 AĞUSTOSTA AÇILACAK DEMİŞTİ

Çerkezköy Devlet Hastanesini en son 7 Haziran Genel seçimleri sürecinde 29 Nisan’da ziyaret eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ziyaret esnasında Devlet Hastanesi şantiyesini sarı çizmelerini giyerek gezmiş ve yetkililerden bilgi almıştı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, inşaat firması yetkilisine yönelttiği “Ne zaman bitecek?”soruna “Haziran sonu Temmuz başı gibi bitecek” cevabını aldı. Müezzinoğlu “30 Ağustos’ta açılışı yapacağız inşallah” dedi. 30 Ağustos’a 1 gün kaldı ama görünürde açılış için ne bir hareketlilik var ne de açılışı yapılacak bir hastane.

YENİ BİR TARİH VERECEK Mİ?

Yeni Çerkezköy Devlet hastanesi’nin temel atma töreninde firma yetkilisini kürsüye çağırıp 23 Nisan 2015’te açacağız sözünü alan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra bu tarihi 30 Ağustos’a çekti fakat bugün hala Devlet Hastanesi’nin açılışı gerçekleşmedi. Seçim hükümetinde Müezzinoğlu yer alır mı almaz mı bilinmez ama Müezzinoğlu’nun 1 Kasım seçimleri öncesi tekrardan Çerkezköy’e gelip yeni bir tarih verip vermeyeceği merak konusu oldu. Asıl önemli konu ise Çerkezköy’de yaşanmakta olan sağlık hizmetlerindeki yetersizliğin ne zaman çözüme kavuşturulacağı!

YAKIN TARİHTE AÇILMASI ZOR GİBİ

Geçtiğimiz aylarda iskelenin çökmesi sonucu birde işçi kaybına neden olan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yeni bina inşaatı şu an ki görünümü ile yakın bir tarihte açılacağa benzemiyor. Hastanenin ne zaman açılacağı konusunda ise edinilen bilgilere göre kaba inşaatı sürmekte olan çok kullanımlı büyük yapılarda çevre düzenlemesi de bir o kadar zaman alıyor. Bu durumda  geçtiğimiz sene Mart ayında temeli atılan yeni Devlet Hastanesi binasının yakın bir tarihte açılması çok zor gibi gözüküyor.

DEZENFEKTE EDİLMESİ KOLAY BİR İŞ DEĞİL

Yapımı süren Devlet Hastanesinin açılışıyla ilgili bir de sağlık işletmesi alınan bilgilere göre, sağlık işletmesinde yönetici olan kişiler ise şu anda greyderlerin çalışma, iş araçlarının bulunduğu şantiye halindeki Devlet Hastanesi inşaatının kaba inşaatı da bitse çevre düzenlenmesi de yapılsa bu hastane açılamaz. Çünkü yeni binanın dezenfekte edilmesi kolay bir şey değil. Ayrıca bir devlet hastanesine alınacak her türlü tıbbi alet ihale ile hastane bünyesindeki yönetime veriliyor. Yapılacak ihale ne az bir buçuk ay da tamamlanıyor. İhaleyi de hastane yönetimi ve başhekimliği açabiliyor. Büyük kapasitede projelendirilen ve yapımı süren Çerkezköy Yeni Devlet Hastanesinin bu şartlar içersinde 2015 yılı içersinde açılışının yapılması zor görünüyor.

DEVLET HASANESİ ACİL SERVİSİ 1 HAFTADIR KAPALI

Geçtiğimiz günlerde su borusunun patlaması sonucunda Çerkezköy Devlet Hastanesi Acil Servisini su basmıştı. Yaşanan su baskını sonucunda acil serviste bulunan röntgen cihazı zarar gördü ve kullanılmaz hale geldi. Laboratuardaki kısmi olarak sorun halledildi. Çerkezköy Devlet Hastanesi Acil servisi bir haftadır hizmet vermiyor. Çerkezköy Devlet Hastanesi yönetiminden aldığımız bilgiye göre Devlet Hastanesi Acil Servisinin tekrar hizmete açılması için röntgen cihazı çalışır vaziyete getirilmeden mümkün görünmüyor. Kesin bir tarih vermekten kaçınan yetkililer, “İhale açıp yeni bir cihaz almamız bir buçuk ayı bulur. En hızlı çözüm röntgen cihazını tamir ettirmek. Para sorun değil ama bu tür tıbbi aletlerde hemen tamiri mümkün değil. Tamir edilse bile denetlenip onaylanması gerekiyor” ifadelerini kullandılar.

SÖZLER TUTULMUYOR

Çerkezköy Devlet Hastanesi Acil Servisi kapısı şeritlerle kapalı ve şeritlerin üzerinde de geçici olarak hizmet vermediklerini ve Kapaklı Devlet Hastanesi Acilinde Hizmet verildiğini belirten kağıt asılı duruyor. Kısacası Çerkezköy halkına geniş kapasiteli yeni Devlet Hastanesi sözü veriliyor ama tarihler bir türlü tutmuyor, hastane yapımı bitmek bilmiyor. Çerkezköy halkına Devlet Hastanesinin basık ve havasız binasında sağlık eziyetine devam ediliyor. Yaşanan su baskını sonucunda Çerkezköy halkının bir süre devletin acil servis imkanlarından faydalanamayacağı anlaşılıyor.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.